Constantin Chiriac, premiat de președintele Israelului

Constantin Chiriac, premiat de președintele Israelului

Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul general al TNRS, a primit din partea președintelui Statului Israel, E.S. Isaac Herzog, recunoașterea meritului pentru contribuția pe care a avut-o la dezvoltarea relațiilor culturale dintre România și Israel.

Momentul a fost marcat la Ambasada Israelului din București, în cadrul unei ceremonii la care au participat ambasadorul Israelului în România, E.S. Reuven Azar, Raluca Turcan, ministrul Culturii, și consilierul prezidențial Sergiu Nistor, alături de celelalte personalități premiate, între care s-au numărat actorii Maia Morgenstern și Florin Piersic.

„Ați captivat publicul atât prin regie, cât și prin actorie, în timp ce pregătiți următoarea generație de artiști. Viziunea dvs. este forța motrice din spatele prestigiosului Festival Internațional de Teatru de la Sibiu, care este una dintre cele mai importante sărbători ale teatrului din întreaga lume. Activitatea dvs. continuă să unească și să inspire publicul din întreaga lume. Relația dintre națiunile noastre este gravată într-o istorie comună de profunde legături culturale și se poate trasa o linie directă între creațiile artistice israeliene și românești. V-ați dedicat viața creației artistice, îmbogățindu-ne pe toți cu măiestria dvs. Sunteți, cu adevărat, un renascentist, în adevăratul sens al cuvântului. Este o plăcere să vă ofer recunoștința mea profundă pentru munca depusă. Vă urez mulți ani de inspirație și productivitate”, i-a transmis președintele Israelului.

Răspunde