Conferințele ASTRA: A doua întâlnire aduce față în față artiști contemporani sibieni

Conferințele ASTRA: A doua întâlnire aduce față în față artiști contemporani sibieni

Arta contemporană și locul artiștilor contemporani sunt subiectele care vor fi abordate în cadrul celei de-a doua întâlniri din cadrul „Conferințele ASTRA”, un proiect organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Invitații conferinței de miercuri, 20 septembrie, ora 18:00, sunt: Alexandru Chituță, Ștefan Crețu, Dan Perjovschi, Cătălin Precup și Florin Viorel. Dezbaterea va fi moderată de managerul Bibliotecii ASTRA Sibiu, Răzvan C. Pop, care va aduce în discuție aspecte privind: caracteristicile definitorii ale artei contemporane și ale artiștilor, rolul artei în societatea actuală, complexitate, diversitate, limite și provocări în demersurile artistice, angajarea și catalizarea socială a celor care produc și expun artă, diversitatea platformelor de comunicare și prezentare a muncii artiștilor, intersecția artei cu tehnologiile digitale, implicarea instituțiilor culturale în promovarea artei și coagularea comunităților de artiști și ale celor pasionați de artă.

„Conferințele ASTRA” reprezintă o platformă de conectare a marilor actori culturali din România, dar mai ales din județul Sibiu. Evenimentele se desfășoară sub forma unor dezbateri având ca temă centrală promovarea culturii scrise. Întâlnirile sunt moderate de personalități locale din sfera culturală sau civică, fiind gândite ca dezbateri înregistrate video, la care publicul interesat poate participa în auditoriu.

Seria de discuții a debutat în data de 14 septembrie, cu evenimentul „De ce este fotografia o artă”.

Conferințele sunt găzduite de American Corner Sibiu, la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, și transmise live pe Facebook.

Programul următoarelor conferințe:

 

  • Cercetarea ca educație – 29 septembrie
  • Ziua Educației – 5 octombrie
  • Cartea și limba română în 2023 – 1 noiembrie
  • Enciclopedia Română la 100 de ani de la moartea lui Cornel Diaconovici – 29 noiembrie
  • Ziua Sibiului: Există o identitate a Sibiului? – 20 decembrie
  • Ziua Sibiului: Sibiul în 1191 – 20 decembrie
  • JOS! Despre comunism după 30 de ani de la Revoluție – 21 decembrie
  • JOS! Cenzura – 21 decembrie

Răspunde