Cerul ca destinație turistică

Cerul ca destinație turistică

Asociația Județeană de Turism Sibiu participă în proiectul LookUP pentru a stimula activitățile legate de astroturism și ecoturism.

Programul se concentrează pe valoarea cerului ca destinație turistică și oferă sprijin financiar pentru activități de astroturism, observarea păsărilor și alte activități ecoturistice. Aceste teme pentru experiențe turistice durabile au un mare potențial de dezvoltare pentru cele trei destinații partenere: județul Sibiu (România), Extremadura (Spania) și Kuusamo (Finlanda).

Finanțare europeană

Proiectul LookUP, finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului Piața Unică, susține întreprinderile din turism în adoptarea triplei tranziții: sustenabilitate, digitalizare și reziliență. IMM-urile românești interesate să participe la acest program european și să primească sprijin financiar în valoare de până la 8.800 euro pentru a promova sustenabilitatea și inovarea pot aplica până în 5 octombrie 2023.

Două etape

Acest proiect oferă antreprenorilor oportunitatea de a primi până la 8.800 de euro pentru instruire și mentorat, precum și posibilitatea de a participa la evenimente pentru schimburi de bune practici și construirea legăturilor profesionale cu operatori din Finlanda și Spania.

Programul de Transformare Durabilă ”Go Green, Get Digital and Be Resilient” presupune două etape de sprijin pentru IMM-urile din domeniul turismului și ospitalității.

Prima etapă se concentrează pe sustenabilitate și oferă sprijin financiar pentru peste o sută de antreprenori din domeniul turismului din România, Spania și Finlanda. Sprijinul financiar de până la 4500 euro este oferit pentru plata unor servicii utile pentru a deveni mai sustenabili, digitali și mai rezilienți, precum: formarea personalului, evaluarea impactului asupra mediului, dezvoltarea unui plan de sustenabilitate pentru obținerea unei certificări/ etichete etc.

În etapa a doua, 60 de antreprenori vor primi sprijin financiar suplimentar pentru a-și dezvolta ideea preliminară de afaceri inovatoare și pentru a îmbunătăți planul de afaceri cu sprijinul consultanților. Vor fi acoperite cheltuielile de călătorie pentru ateliere de lucru și vizite de studiu care vor avea loc în Kuusamo (Finlanda, decembrie 2023), Extremadura (Spania, primăvara 2024) și Sibiu (toamna 2024).

IMM-urile românești interesate să participe pot obține mai multe informații prin intermediul site-ului www.lookupthesky.eu și pot depune aplicația până pe 5 octombrie 2023.

Proiectul LookUP urmărește să aducă schimbări importante în industria turismului, îmbinând sustenabilitatea cu inovația în dezvoltarea de experiențe atractive sub cerul liber.

LookUP este un proiect finanțat de Comisia Europeană care își propune să transforme industria turismului prin evidențierea experiențelor legate de cer. Cu accent pe durabilitate și inovare, proiectul urmărește să sporească competitivitetea antreprenorilor de turism din regiunile Sibiu (România), Kuusamo (Finlanda) și Extremadura (Spania). Prin sprijin financiar, instruire și mentorat, LookUP susține calea pentru un turism mai ecologic și mai rezilient în Europa.

Răspunde