Cadouri pentru veteranii de război și centenarii Sibiului

Cadouri pentru veteranii de război și centenarii Sibiului

Municipalitayra acordă atenția și respectul cuvenit atât sibienilor care împlinesc vârsta venerabilă de 100 de ani, cât și veteranilor și văduvelor de război din municipiul Sibiu.

“Ne îngrijim de vârstnicii noștri și de veteranii de război nu doar la evenimente și zilele dedicate acestora. Direcția de Asistență Socială îi are în evidență și în atenție, oferindu-le mici simboluri ale recunoștinței și aprecierii comunității. Astfel, centenarii primesc sprijin financiar atunci când împlinesc cei 100 de ani și în fiecare an după această vârstă, iar veteranilor și văduvelor de război le oferim cu ocazia Paștelui și Crăciunului un cadou din partea municipalității. Și pentru că se apropie Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, cu această ocazie, transmit tuturor seniorilor Sibiului “La mulți ani!” și multă sănătate”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În această lună, doi sibieni împlinesc vârsta de 100 de ani, un al treilea împlinind 101 ani. Cu această ocazie, Primăria Sibiu îi felicită și le acordă un premiu în bani, în cuantum de 3.000 de lei. În acest an, până în prezent, au fost premiate șase persoane cu vârsta egală sau mai mare de 100 de ani, așa cum se întâmplă din anul 2007. În 2022, au fost premiate cinci persoane centenare.

Pe lângă premiile acordate vârstnicilor cu vârsta peste 100 de ani, Primăria municipiului Sibiu acordă o atenție deosebită și veteranilor și văduvelor de război care, anual, cu ocazia sărbătorilor de Paști și Crăciun, precum și cu ocazia zilei de 8 Martie în cazul doamnelor, au fost vizitați de angajații Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei și li se oferă cadouri și felicitări. În prezent, în evidențele Direcției de Asistență Socială figurează 11 veterani de război și văduve ale veteranilor.

Răspunde