Ars Sacra Sibiu – succes de la prima ediție

Ars Sacra Sibiu – succes de la prima ediție

Prima ediție Ars Sacra la Sibiu a cuprins cinci expoziții, 12 evenimente culturale, două tururi ghidate religioase și mii de vizitatori cu ocazia zilelor bisericilor deschise.

Peste 3.000 de vizitatori și spectatori au trecut pragul lăcașurilor de cult în cele trei zile de festival.

În cadrul proiectului s-a realizat un site în patru limbi – română, germană, maghiară și engleză -, precum și o pagină de Facebook, cu ajutorul căruia publicul larg a fost înștiințat despre evenimentele cuprinse în programul festivalului.

Premiere

Au fost și câteva premiere cu ocazia festivalului de prezentare și promovare a artei sacre. Au fost organizate primele două tururi din Sibiu concentrate către prezentarea patrimoniului și istoriei lăcașurilor de cult din centrul istoric. Corurile reunite ale comunităților reformate din Sibiu și cea din Ocna Sibiului au cântat împreună, eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani. Corul Parohiei Romano-Catolice Sibiu-Centru a oferit, pentru prima dată la Sibiu, un program de cântări gregoriene originale. Iar la Biserica Azilului, corul Arhanghelos a cântat pentru prima dată de când este preot paroh Ioan-Ersiliu Pop.

Expozițiile și bisericile pot fi vizitate în continuare, conform programelor și condițiilor proprii.

Comunitate unită

„Festivalul organizat în spiritul prezentării artei sacre, a frumosului, a binelui și al adevărului a însemnat și un parteneriat consistent între cele șase confesiuni istorice și operatorul cultural inițiator: Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România – Casa Teutsch, Mitropolia Ardealului – Arhiepiscopia Sibiului, Parohia Romano-Catolică Sibiu-Centru, Biserica Greco-Catolică, Parohia Evanghelică Lutherană, Comunitatea Evreiască, Biserica Reformată și Asociația HID – Centrul Cultural Maghiar, toate din Sibiu.

Mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au ajutat să organizăm prima ediție a festivalului Ars Sacra la Sibiu: pr. Kilian Dörr, dr. Gerhild Rudolf, dr. Emanuel Tăvală, dl. Ștefan Orth, pr. Nicolae Popa, cantor Bajka Ödön, capelan Bojtor Attila, dl. Tiberiu Baruch, d-na Heidrun König, dr. Răzvan C. Pop, prof. Marius Șpechea, Lózer Csaba László, SC Tonialltrad SRL, SC Simple Guy SRL, Biblioteca Astra Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și tuturor artiștilor, corurilor și grupurilor care ne-au încântat cu evenimente culturale. Mulțumim presei că a preluat comunicatele și mesajele noastre și ne-au ajutat în promovarea  festivalului Ars Sacra din Sibiu”, au transmis organizatorii.

Răspunde