Uși deschise spre satul de altădată

Uși deschise spre satul de altădată

Călătorii ghidate prin satul românesc de demult îi așteaptă, în Muzeul ASTRA, pe turiștii care vor alege să viziteze cel mai mare muzeu etnografic din România la sfârșitul săptămânii viitoare.

Astfel, în perioada 11-13 august, între orele 13:00 și 20:00, oaspeții Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului vor avea parte de experiențe speciale în gospodăriile monument din Nereju, Săpânța, Găleșoaia și Horezu.

„ASTRA Rock Festival 2023 înseamnă uși deschise spre satul de altădată! Deschidem ușile muzeului spre lumea satului de altădată! E o lume vibrantă, pe care o vom regăsi împreună cu voi într-un circuit special ales cu prilejul ASTRA Rock Festival. Aflăm povești despre oameni și despre obiecte prin călătorii ghidate de muzeografi, conservatori și meșteri. Casele vor fi deschise între orele 13.00 și 20.00, pentru monumentele din «Memoria secretă a obiectelor»”, au anunțat reprezentanții Muzeului ASTRA.

Experiențe în familie

Pe întreaga perioadă a festivalului ASTRA Rock 2023, vizitatorii vor avea ocazia să se distreze și să se joace în familie, la ateliere de confecționat bice sau brățări din piele, opinci și pictură pe lemn. De asemenea, pentru cei mici va fi și teatru interactiv, iar actorii trupei Eppic Education îi vor provoca să devină personaje de poveste în spectacolele „De nicăieri, aici, acolo, pretutindeni” și „Anaz și Dragonul”.

Răspunde