Urban Bike Revolution lansează campania #ActivSpreȘcoală

Urban Bike Revolution lansează campania #ActivSpreȘcoală

Prin mobilitatea activă și implicarea comunității, campania #ActivSpreȘcoală a asociației Urban Bike Revolution își propune să construiască un viitor mai sănătos și mai durabil pentru toți locuitorii orașului.

Asociația Urban Bike Revolution lansează campania #ActivSpreȘcoală, un demers dedicat susținerii mobilității active a elevilor din Sibiu, sub deviza „primul drum important din viața fiecărui copil este drumul spre școală”. Campania are ca scop transformarea modului în care elevii se deplasează spre și de la școală, promovând mersul pe jos, bicicleta, trotineta și transportul public ca alternative durabile și sănătoase la mașina personală.

„Cu peste 23.500 de elevi deplasându-se zilnic spre cele 32 de școli publice la nivelul orașului, #ActivSpreȘcoală vizează mobilizarea întregii comunități din Sibiu: părinți, școli, instituții publice și mediul de afaceri pentru a susține mobilitatea activă într-un efort colectiv de transformare a modului de deplasare al elevilor. Campania nu doar urmărește să creeze un mediu urban mai sigur și mai durabil, ci și să prezinte beneficii tangibile atât copiilor, cât și adulților din oraș.

Mobilitatea activă aduce multiple beneficii pentru sănătatea copiilor, contribuind la creșterea nivelului de activitate fizică, la dezvoltarea socială și la reducerea expunerii la poluare. Totodată, această poate ajuta la diminuarea stresului și anxietății părinților, oferindu-le mai mult timp și flexibilitate în rutina zilnică.

Întreaga campanie dispune de o componentă de comunicare importantă, acoperind atât mediul online, cât și cel offline. Ea include publicarea de date și cercetări relevante, portrete ale persoanelor din comunitate și mesaje cheie menite să sensibilizeze populația. În plus, reprezintă un spațiu de întâlnire pentru cei dornici să devină parte activă în transformarea modului în care elevii se deplasează spre și de la școală”, se arată într-un comunicat al asociației.

Andrei Rusu, președinte Urban Bike Revolution: „Suntem dedicați în crearea unui mediu urban prietenos, accesibil și sustenabil pentru toți elevii din Sibiu. Campania #ActivSpreȘcoală reflectă angajamentul nostru de a face din drumul spre școală o experiență pozitivă și benefică pentru fiecare copil.”

Campania face parte din programul „Laboratorul de mobilitate urbană activ” (LUMA) și are sprijinul unor parteneri precum Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu împreună cu peste 20 de școli din municipiu.

Răspunde