Turnurile de pe strada Cetății – strajă și mărturie a istoriei Sibiului

Turnurile de pe strada Cetății – strajă și mărturie a istoriei Sibiului

Peste 11.000 de turiști au vizitat, anul acesta, turnurile de pe strada Cetății.

Cele trei turnuri de apărare rămase în picioare pe strada Cetății au fost recent reabilitate, iar două dintre ele sunt accesibile turiștilor. Doar 2 lei costă biletele, iar experiența este cu siguranță una de neuitat!

„Turnurile de pe strada Cetății fac parte din patrimoniul istoric al Sibiului, martor al sistemului de fortificații ce apărau acum sute de ani cetatea, dar și al faptului că în Sibiu breslele au reprezentat mult timp o parte importantă din viața orașului, acestea dând chiar numele unora dintre turnurile de apărare ale burgului. Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor și Turnul Archebuzierilor au fost reabilitate de Primăria Sibiu, iar în 2020 turnurile Olarilor și Dulgherilor au fost redeschise publicului pentru vizitare, după zeci de ani în care au stat închise.

Turnul Olarilor a fost construit în a doua jumătate a secolului al XV-lea și primul sfert al secolului al XVI-lea. Acesta păstrează și astăzi lăcașurile de tragere pentru archebuze și consolele cu guri de aruncare. Turnul Dulgherilor datează din secolul XIV. La primul nivel, sunt interesante de văzut lăcașurile de tragere constituite de metereze, iar la nivelurile următoare aceste lăcașuri sunt adaptate armelor de foc (archebuzelor). În vârful turnului, un steag de vânt din tablă poartă emblema celor două bărzi încrucișate. Trecerea dintre cele două turnuri se face pe un culoar de strajă. Opriți-vă puțin și admirați strada Cetății și bucurați-vă de liniștea pe care o inspiră Parcul Cetății, străjuit de aceste turnuri!

Cu istoria pe care o au, nu e de mirare că au devenit un punct de atracție pentru turiști, dar și pentru sibieni. Anul acesta, până în prezent, turnurile au fost vizitate de peste 11.000 de persoane. Luna iunie a fost cea mai aglomerată în turnuri, cu 2.150 de vizitatori. Turnurile sunt deschise de marți până duminică între orele 11.00 – 19.00, iar biletele de acces sunt disponibile la prețul de doar 2 lei”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.

One thought on “Turnurile de pe strada Cetății – strajă și mărturie a istoriei Sibiului

  1. Frumusetea si istoria care se ascund in spatele acestor turnuri fac ca aceasta destinatie sa fie una de neclintit pentru orice vizitator. Este minunat ca Primaria Sibiu a reabilitat aceste turnuri si le-a deschis publicului, oferindu-le tuturor ocazia de a cunoaste mai bine istoria orasului!

Răspunde