Transfăgărăşanul se închide circulației pentru desfăşurarea competiției Transfier 2023

Transfăgărăşanul se închide circulației pentru desfăşurarea competiției Transfier 2023

Sâmbătă, 2 septembrie, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Barajul Vidraru și Bâlea Lac, va fi oprită, în vederea desfăşurării competiţiei sportive de triatlon „Transfier 2023”.

Competiția mult așteptată la nivel național se va organiza în intervalul 7,00-18,00. Persoanele care au rezervare la unităţi de cazare aflate pe tronsonul în cauză vor putea să ajungă la acestea în afara intervalului menționat. Mai mult, cei cazați la unitățile respective nu vor putea circula nici pietonal, dar nici cu mașinile personale pe sectoarele de drum menționate în acel interval.

Transfier reprezintă poate cel mai greu triatlon din România, pe cel mai spectaculos drum din lume. Organizatorii Transfier propun o competiție în care spectacolul sportiv se îmbină armonios cu natura, în așa fel încât participanții au parte de o experiență de neuitat.

Evenimentul are punctul de start in dreptul Hotelului Valea cu Pești, de unde concurenții din peste 13 țări vor începe cursa cu proba de înot în lacul Vidraru, apoi vor continua cu cea de bicicletă, urcând spre lacul Bâlea, iar finalul este la proba de alergare până la Barajul Vidraru, unde vor trece linia de sosire după 390 de trepte, la picioarele “Omului de Fier”

Cei aproape 300 de triatloniști vor participa la una din cele două distanțe în regim individual sau ștafetă:

  • Half 70.3: 1900 m înot, 90 km ciclism și 21 km alergare
  • Olimpic: 1500 m înot, 40 km ciclism și 10 km alergare

Evenimentul este organizat de YOLO Events sub licența Federației de Triatlon, cu sprijinul instituțional al Inspectoratului de Poliție Argeș și Inspectoratului de Poliție  Sibiu și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Răspunde