Târgul de Antichități şi Handmade – locul unde istoria face parte din prezent

Târgul de Antichități şi Handmade – locul unde istoria face parte din prezent

Piața Huet este din nou loc de întâlnire între neguțători şi muşterii, între 17 şi 20 august, la cea de a VII-a ediție a celui mai frumos Târg de Antichități şi Handmade.

Este locul unde fiecare lampă, ceainic sau oglindă parcă îți vorbeşte, ca într-un basm Disney, iar dacă petreci puțin timp în mijlocul lor, cu greu te-ai putea desprinde fără să alegi ceva pentru acasă, ori pentru a oferi cuiva drag un cadou inspirat.

Mai mult decât un târg

„Târgul de Antichități și Handmade are întotdeauna succes la Sibiu fiindcă se prezintă precum o expoziție, unde obiectele pot fi privite de aproape, chiar atinse, iar vânzătorii întotdeauna vor avea o poveste de spus despre fiecare obiect. În plus, fiecare tip de produs poate fi găsit într-o diversitate neaşteptată. Venim întotdeauna cu plăcere la Sibiu pentru că oamenii de aici apreciază lucrurile de calitate, fie că vorbim de opere de artă, obiecte de colecție, produse realizate manual. Expozanții, împreună cu produsele lor, sunt atent selectați, astfel încât să fie reprezentativi pentru categoria lor”, explică organizatorii.

45 de expozanți

Ediția din 17-20 august atrage cu numeroşi expozanți noi, atât cu antichități, cât şi cu produse handmade, iar marfa prezentată este şi ea diversificată.

„Sunt prezenți circa 45 de expozanți, din Cluj, Sibiu, Vâlcea, Bistrița, Craiova, Bucureşti, Baia Mare, Sălaj, Bacău, Făgăraş, Sebeş, Bihor, Alba, Satu Mare, Timiş, Târgu Mureş, Călineşti – Argeş, Dâmbovița şi Buzău. 16 dintre ei sunt prima dată la un târg de-al nostru în Sibiu”, au precizat organizatorii evenimentului.

În inima oraşului

Perioada aleasă nu este deloc întâmplătoare, ci duce mai departe o veche tradiție, ținând cont că odinioară se organizau mari târguri în preajma sărbătorii de Sfânta Mărie.

Ca de obicei, locul de desfăşurare al Târgului de Antichități şi Handmade este piața medievală unde a fost aşezată cândva piatra de temelie a Sibiului şi unde istoria se întrepătrunde armonios cu prezentul. Fiindcă aşa arată o comunitate care pune preț pe moştenirea sa istorică pentru a-şi clădi un viitor sănătos.

„Pentru noi, Piața Huet este cel mai potrivit loc de expunere pentru acest eveniment, este o zonă cu accente boeme, unde relaxarea unei plimbări prin piață creează dispoziția de a asculta poveştile expozanților, iar o cafea servită la o terasă din zonă îți induce o stare de linişte care te transpune poate într-un alt timp, când exponatele nu mai reprezintă o istorie, ci o realitate.

Evenimentul nostru, dincolo de aspectul său comercial, îşi asumă o inițiativă de mediere culturală.

Ne dorim să evidențiem faptul că istoria face parte din prezent, fiind alături de noi prin produsele care au dăinuit în timp şi care încearcă să îşi spună povestea într-un mod care ne face să le dorim în preajma noastră şi să le prețuim la adevărata lor valoare”, au subliniat organizatorii târgului.

Răspunde