Rock și poezie

Rock și poezie

Expoziția „ASTRA Poetic” va avea, în acest an, tema „Travelers” („Călători”).

Evenimentul se va desfășura sub auspiciile Astra Rock Festival 2023, în perioada 11 – 13 august, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona podului acoperit de la Gura Râului.

Sunt invitați nouă dintre cei mai cunoscuți poeți români contemporani, care vor orchestra ateliere de scriere creativă, recitaluri și lansări de carte. Textele lor reprezintă nucleul unui concept expozițional axat pe călătorie ca experiență de cunoaștere, evadare, transformare a eului. Alături de creații de artă plastică, textele vor fi puse la dispoziția publicului și sub forma unei antologii.
Vor susține recitaluri poeții Claudiu Komartin, Dan Coman, Anastasia Gavrilovici, Teodora Coman, Radu Vancu, Rita Chirian, Marin Mălaicu-Hondrari, Simona Sigartău și Andrei Zbîrnea. Ilustrațiile sunt realizate de Andrea Bernath, iar instalațiile textile de Iulia Teodorescu. Radu Vancu își va lansa, cu acest prilej, cel mai recent volum de poeme, “Kaddish”. De asemenea, va fi lansată antologia “ASTRA Poetic”, un volum ce reunește textele care au stat la baza conceptului expozițional, ediția 2022, “Escape Bridge”, și ediția 2023, “Travelers”, dar și dialogul expozițional care prezintă ideea inițială a proiectului, inclus în volumul “inimi fără corp”. În 11 august va avea loc un atelier de scriere creativă coordonat de Marin Mălaicu-Hondrari.

“ASTRA Poetic” este un eveniment organizat de Muzeul ASTRA, prin serviciul Editura ASTRA Museum. Revista Transilvania.

Răspunde