Raluca Turcan: Sper ca ASTRA Rock să devină un eveniment de tradiție al Sibiului

Raluca Turcan: Sper ca ASTRA Rock să devină un eveniment de tradiție al Sibiului

Festivalul ASTRA Rock este o „inițiativă îndrăzneață care crește consumul cultural într-un mod sănătos”, a apreciat ministrul Culturii, Raluca Turcan.

„În acest weekend, am ales să fiu în mijlocul publicului la Festivalul ASTRA Rock, un eveniment care a revenit la Sibiu după prima ediție de succes de anul trecut.

ASTRA Rock e un festival cu farmec, în primul rând datorită spațiului minunat în care se desfășoară – Muzeul Astra este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa și un loc în care cultura și natura se îmbină într-un mod fericit.

Tot de o îmbinare armonioasă vorbim și atunci când punem la un loc cultura tradițională și cea modernă într-un eveniment în care meșteri populari și staruri rock naționale și internaționale fac parte din oferta generoasă și variată a acestui festival, în beneficiul publicului larg.

În condițiile în care alternativele de petrecere a timpului liber, în special prin activități nonculturale, au modificat agenda de consum, mai ales a tinerilor și a adulților activi, Ministerul Culturii sprijină această inițiativă îndrăzneață care crește consumul cultural într-un mod sănătos, aducând laolaltă mai multe sectoare creative și adresându-se unui public variat.

Salut demersurile inovatoare ale Muzeului ASTRA, o instituție al cărei patrimoniu cultural și natural este valorificat și în acest mod neconvențional, dar bine primit.

Sper ca ASTRA Rock să crească de la an la an și să devină un eveniment de tradiție al Sibiului, alături de celelalte festivaluri care fac din acest oraș unul dintre principalele centre culturale ale României”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de socializare.

Cea de-a doua ediție a festivalului ASTRA Rock are loc între 11 și 13 august la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Pe cele două scene cântă, în această seară, trupele Therapy?, The Hellfreaks, Gunshee, Doomsday Astronaut şi The Groovy Bastards.

Răspunde