Poveștile copilăriei se spun vara asta pe scena de la „Gong”

Poveștile copilăriei se spun vara asta pe scena de la „Gong”

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă adaptări după povești ca „Degețica” sau „Sarea-n bucate” în încheierea sezonului estival de teatru de la Sibiu.

Prin producțiile prezentate la scena, Teatrul pentru Copii și Tineret din Sibiu deschide o fereastră spre o mai bună înțelegere a lumii din jurul nostru, explorând lumi fantastice, cu personaje magice, ce promovează prietenia și dragostea.

„Degețica” în regia Oanei Leahu spune povestea extraordinară a unei fetițe în încercarea de a-și dobândi libertatea și fericirea. Montarea de la Gong este o îmbinare a teatrului de animație, muzicii și a proiecțiilor video într-o pledoarie pentru redescoperirea relației indivizibile dintre omul modern și mediul înconjurător ca fundament al creației și al echilibrului universal. Producția Teatrului „Gong” reinterpretează una din primele scrieri ale autorului danez Hans Christian Andersen și propune o incursiune fascinantă în lumea basmelor. Aventura plină de suspans a micuței protagoniste este redată de actorii Lucia Barbu, Paul Bondane, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Gabriel Muncuș, Raluca Pavel, Raluca Răduca și Claudia Stühler. Imaginarul acestei aventuri fabuloase este creat prin scenografia lui Sir (Gavril Siriteanu) și articulat prin muzica originală a compozitorului Zeno Apostolache – Kiss și mișcarea scenică a coregrafei Andreea Belu-Răducă. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 5 ani. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 19 august și duminică, 20 august, de la orele 11:00.

„Sarea-n bucate” este o adaptare după basmul cules de Petre Ispirescu, în regia Mihaelei Grigoraș. În producția teatrului sibian lumea fantastică se întrepătrunde cu lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie. Din distribuția acestui spectacol fac parte actrițele Mihaela Grigoraș și Monica Baldea. Același spectacol, în limba franceză și în limba engleză, a fost selecționat să reprezinte România la cea de a XI-a ediție a Festivalului Cultural European de la Alger/Algeria. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 26 august și duminică, 27 august, de la orele 11:00.

Accesul se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul teatrului, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00 sau duminica între orele 10:00 și 14:00.

Răspunde