Peste 200 de meşteri populari îşi aşteaptă muşteriii la târgul din Dumbrava Sibiului

Peste 200 de meşteri populari îşi aşteaptă muşteriii la târgul din Dumbrava Sibiului

Sibienii, dar şi turiştii care îşi petrec pe aici minivacanța de Sf. Maria, sunt îmbiați la Târgul Creatorilor Populari, în Muzeul ASTRA.

Cea de a 40-a ediție a evenimentului pune în valoare meşteşugurile tradiționale mai bine ca oricând. Pe aleile Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului veți descoperi 200 de meşteri populari cu produsele lor frumoase şi utile.

„Mâine, 15 august, în sfântă zi de mare sărbătoare, vă așteptăm pe la noi! Veți face (re)cunoștință cu 200 de artizani ai frumosului, veniți la Târgul Creatorilor Populari, ediția nr. 40, să vă arate cum se fac live oalele din lut, curele din piele, țesături, pălării, jucării de tot felul și câte și mai câte! Veți (re)cunoaște astfel obiecte de care sigur aveți nevoie prin casă și care vă ajută să protejați mediul înconjurător! De ce? Pentru că ne pasă! Pentru că VĂ PASĂ! Așa că suntem bucuroși de oaspeți, cum îi șade bine omului gospodar!”, transmit organizatorii târgului.

Târgul Creatorilor Populari sau Târgul de Sfântă Mărie a început odată cu festivalul ASTRA Rock şi continuă până marți, 15 august, programul de vizitare fiind între orele 10.00 şi 19.00.

„Sunt în Muzeul ASTRA peste 200 de meșteri populari din toată România, cu tot cu produsele lor realizate în stil arhaic, cu unelte specifice și cu materiale din zona lor de proveniență. Târgul Creatorilor Populari se organizează în muzeul ASTRA încă din 1983. Ediția cu numărul 40 confirmă faptul că Muzeul ASTRA și-a asumat și confirmat rolul de liant, de curator al atelierului și al produsului meșetșugăresc. De asemenea, această continuitate generează o comunicare directă între meșter și noua categorie de public”, au explicat cei de la Muzeul ASTRA.

Răspunde