Oficial federal german, în vizită la Sibiu

Oficial federal german, în vizită la Sibiu

Natalie Pawlik, însărcinat al Guvernului federal german pentru problemele imigranților de origine germană și minorități, face o vizită în regiunea Transilvaniei.

Este prima călătorie pe care doamna Pawlik o întreprinde la Sibiu de când și-a început mandatul, în aprilie 2022.

Pawlik este prima femeie care ocupă această funcție și persoana principală de contact pentru minoritățile naționale la nivel federal. Ieri, oaspetele străin s-a întâlnit Sibiu, în Sala Oglinzilor a Forumului Democrat al Germanilor din România, cu reprezentanți ai acestei organizații la nivel național, regional și local. Astăzi discuțiile au fost continuate la Primăria Sibiu, unde și primarul Astrid Fodor a evidențiat subiecte de actualitate cu privire la minoritatea germană, însă și la populația majoritară, nu în ultimul rând cu privire la educație. Vizita la căminul pentru persoane vârstnice „Carl Wolff” și cele două ospicii – pentru adulți și pentru copii – a evidențiat munca dedicată în domeniul social pe care această instituție o desfășoară în mod exemplar – nu doar pentru minoritatea germană.

Călătoria doamnei Pawlik continuă la Șumuleu Ciuc, astăzi are loc evenimentul de încheiere al celei de-a noua ediții a taberei de vară pentru minorități germane. În perioada 1-9 august, acesta a fost locul de întâlnire pentru 70 de tineri din România, Polonia, Republica Cehă, Ucraina, Slovacia, Ungaria, Serbia, Letonia, Kazakhstan și Kyrgyzstan. Mâine, pe drumul de întoarcere spre Sibiu, doamna Pawlik va vizita biserica fortificată din Hărman, important element de patrimoniu construit al comunității săsești din Transilvania. Aici va fi întâmpinată de episcopul Bisericii Evanghelice C.A. din România, Reinhart Guib. Acest punct de pe agendă este organizat de Fundația Biserici Fortificate.

Consulul Germaniei la Sibiu, Kerstin Ursula Jahn, o însoțește de-a lungul întregii călătorii.

Răspunde