Noul terminal al Aeroportului Internațional Sibiu, realizat în proporție de 70%

Noul terminal al Aeroportului Internațional Sibiu, realizat în proporție de 70%

Lucrările de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Sibiu continuă într-un ritm alert, la acest moment apropiindu-se de un grad de realizare de 70%, potrivit reprezentanților aeroportului.

Lucrările aferente întregului proiect sunt realizate de asocierea CON-A S.R.L., BOG’ART S.R.L. și UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT S.A. Termenul de finalizare a noului terminal este 31 decembrie 2023.

„Modernizarea Aeroportului Internațional Sibiu are ca principal scop crearea unei infrastructuri aeroportuare aliniate la standarde internaționale care să satisfacă și să asigure cele mai bune condiții pasagerilor care tranzitează aeroportul din Sibiu”, au explicat responsabilii proiectului.

Suprafața terminalul Aeroportului Internațional Sibiu va ajunge de la 6.200 mp la 22.400 mp, iar capacitatea totală de procesare va crește la 2,5 milioane pasageri pe an. Pentru check-in, pasagerii vor avea la dispoziție zece ghișee cu operator, unul dintre acestea deservind fluxul de VIP, precum și șapte automate pentru self check-in. Numărul de filtre de securitate se va dubla, de la trei la șase. Numărul porților de îmbarcare va crește de la cinci la șapte, noul terminal fiind prevăzut și cu alte dotări necesare traficului aerian internațional intra și extra comunitar.

Răspunde