Dispariție fulgerătoare de pe scena artistică sibiană

Dispariție fulgerătoare de pe scena artistică sibiană

Celebrul coregraf sibian Hugo Wolff a încetat din viață la vârsta de 52 ani, anunță foștii săi colegi.

Vestea tristă vine la doar câteva zile după ce Wolff a sărbătorit trei decenii de activitate a Companiei de Teatru Dans „Microbis”, trupă pe care a fondat-o și a condus-o în cadrul Casei de Cultură a Studenților Sibiu. Ultimul său spectacol a fost o interpretare a basmului „Tinerețe fără bătrânețe”.

„A fost un prieten, un învățător și o sursă inepuizabilă de inspirație”

„Un text care nu ar fi trebuit încă scris, o postare in care împărtășim azi o veste de profundă întristare: Hugo Wolff, maestrul dansului care a bucurat sufletele noastre, a părăsit această lume. Azi noapte a plecat către lumea necunoscută, lăsând în urmă o amprentă de pasiune și frumusețe care nu va fi niciodată ștearsă. În Casa de Cultură a Studenților din Sibiu, locul unde a dat naștere unor povești magice pe scenă și a împărțit zâmbete în culise, simțim astăzi un gol adânc. Hugo Wolff a fost mult mai mult decât un coregraf iscusit – el a fost un prieten, un învățător și o sursă inepuizabilă de inspirație pentru fiecare dintre noi. Ultimul lui spectacol, ‘Tinerețe fără bătrânețe’, a fost o declarație finală a geniului său artistic, la împlinirea a 30 de ani de activitate coregrafică. În fiecare mișcare a dansatorilor, în fiecare armonie muzicală și fiecare culoare a scenografiei, a lăsat o urmă de dăruire și pasiune, ca un testament al dragostei sale pentru frumusețea efemeră a artei și a vieții. Astăzi ne luăm rămas bun de la un suflet impresionant, de la un om care a făcut totul cu dăruire și pasiune si care a iubit si a trăit intens fiecare clipă. Să-l cinstim prin continuarea călătoriei artistice și prin cultivarea pasiunii și frumuseții care au definit viața sa. Hugo Wolff (1971-2023)”, au postat cei de la Casei de Cultură a Studenților Sibiu pe pagina de Facebook a instituției.

„Un tânăr frumos și talentat”

Un ultim omagiu a venit și din partea lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. „A plecat dintre noi un tânăr frumos și talentat pe care l-am cunoscut la fondarea Casei de Cultură a Studenților în decembrie 1992 – început de ianuarie 1993 și căruia i-am încredințat formarea unei trupe de dans modern, ce avea să devină una din cele mai importante companii de dans contemporan din România – trupa Microbis. Hugo Wolff a fost un dansator, un balerin de o ținută și frumusețe cu totul aparte, un coregraf inspirat, care a unit generații de tineri în jurul ideii de frumos și de posibilitatea de a visa cu ajutorul dansului. Pleacă astăzi nedrept de repede și lasă în urmă o echipă care îi va păstra dorul. Drum cu lumină, Hugo!”, au fost cuvintele lui Chiriac.

„Regretăm dispariția unui artist desăvârşit”

„Rămas bun, Hugo Wolff! Centrul Cultural ‘Ion Besoiu’ Sibiu a primit cu mare tristețe vestea că marele coregraf sibian Hugo Wolff a părăsit pe neaşteptate această lume.
Regretăm dispariția unui artist desăvârşit, însă suntem convinşi că amprenta sa inconfundabilă se va simți încă mulți ani de acum încolo. Memorabil rămâne ultimul său spectacol jucat pe scena noastră, ‘Tinerețe fără bătrânețe’, la aniversarea celor trei decenii de la fondarea companiei de teatru-dans „Microbis” – un remarcabil testament al celui ce a fost Hugo Wolff (1971-2023). Talentul nemăsurat şi pasiunea cu care a investit fiecare clipă i-au câştigat locul meritat în galeria oamenilor de seamă ai culturii sibiene. Odihnă veşnică!”, a transmis Centrul Cultural „Ion Besoiu”, pe scena căruia s-au jucat de-a lungul timpului zeci de spectacole purtând semnătura regretatului artist.

Răspunde