Calfe călătoare din Germania, Franța, Elveția și Danemarca își dau întâlnire în locul unde s-a așezat piatra de temelie a Sibiului

Calfe călătoare din Germania, Franța, Elveția și Danemarca își dau întâlnire în locul unde s-a așezat piatra de temelie a Sibiului

Din această săptămână revin în Sibiu calfele călătoare.

Tinerii sosiți din Germania, Franța, Elveția și Danemarca vor lucra împreună în Piața Huet, la umbra Catedralei Evanghelice, activitățile fiind organizate în cadrul proiectului „Transfer european de cultură și cunoștințe prin intermediul calfelor călătoare”, cofinanțat de Primăria Sibiu.

Deschiderea festivă a atelierelor de lucru are loc în data de 9 august, la ora 19.00, acestea fiind deschise publicului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 17.00, iar sâmbăta între orele 10.00 – 15.00.

„Dacă ajungeți în zona acestei piețe din centrul istoric al Sibiului până în 20 august, le puteți admira pe iscusitele calfe cum lucrează fierul care devine atât de maleabil, încât poate fi transformat în orice formă imaginată. De asemenea, veți avea ocazia să cunoașteți diverse meșteșuguri, dar și să descoperiți tradiția demult uitată în Transilvania a plecării în călătorie a tinerilor meșteșugari”, transmit reprezentanții Primăriei.

Acțiunea este organizată de Asociația Casa Calfelor.

Răspunde