Ateliere de fierărie în Dumbrava Sibiului

Ateliere de fierărie în Dumbrava Sibiului

Atelierele meșteșugărești continuă în cadrul programului „Animă ASTRA”. Este vorba despre cele de arheologie experimentală, mai precis – fierărie.

Așa se face că fierăria funcțională din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va fi deschisă până joi, 31 august. Prin programele de arheologie experimentală și reconstituiri istorice, „cASTRA Barbarorum” și „Istoria Meșteșugului”, se prezintă două ateliere, unul de fierărie antică și unul de fierărie tradițională.

„Cele două ateliere ilustrează folosirea instalațiilor, uneltelor și tehnicilor de prelucrare a fierului uitilizate de fierarii antici și tradiționali, prin confecționarea unor replici fidele ale uneltelor meșteșugărești și ale obiectelor de uz gospodăresc din antichitate. Tot aici, vizitatorii interacționează cu imaginea unor piese etnografice din fier, din patrimoniul Muzeului ASTRA. Proiectul cultural ‘Animă ASTRA’ este cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2023. Astfel, Primăria Sibiu susține programele dedicate valorificării patrimoniului comunităților și a valorilor meșteșugărești”, au menționat reprezentanții Muzeului ASTRA.

Răspunde