ASTRA Rock 2023: Peste 10.000 de participanți într-un singur weekend electrizant

ASTRA Rock 2023: Peste 10.000 de participanți într-un singur weekend electrizant

Festivalul ASTRA Rock a avut cu 3.000 de participanți mai mult față de ediția de anul trecut, potrivit statisticilor comunicate de organizatori.

În perioada 11-13 august, Muzeul ASTRA a înregistrat 10.257 vizitatori. În acest interval a fost organizat evenimentul ASTRA Rock Festival, ediția a II-a. Numărul celor care au beneficiat de oferta culturală şi artistică din programul acestui eveniment este mai mare cu peste 3000 de persoane față de cel înregistrat la ediția de anul trecut, se arată într-un comunicat al Muzeului ASTRA.

„ASTRA Rock, ediția a doua, s-a adresat fanilor muzicii de calitate, dar și celor care apreciază activitățile educative în aer liber împreună cu familia. Pe două scene – una pe lacul din Dumbrava, iar cealaltă la Târgul de țară din Muzeul în aer liber – au urcat artiști ca Ugly Kid Joe, Therapy?, The Hellfreaks, Vița de vie, Byron, Niște Băieți, Om la lună, Fără Zahăr, Țapinarii, Doomsday Astronaut, Gunshee, Alpha Q, The Groovy Bastards, RANA și Nuanțe.

De asemenea, în cadrul ASTRA Rock Festival a avut loc și ‘Maratonul gastronomic al muzeelor’, gândit ca ‘o scenă a solidarității muzeelor/culturii românești’, Angajați din şapte muzee importante din România și-au trimis aici managerii și o parte din angajați să gătească preparate tradiționale și, totodată, să prezinte vizitatorilor oferta culturală”, au precizat reprezentanții muzeului.

Printre participanți s-a aflat Raluca Turcan, ministrul Culturii, care a apreciat că festivalul reprezintă „o inițiativă îndrăzneață care crește consumul cultural într-un mod sănătos” şi a adăugat că speră să devină un eveniment de tradiție al Sibiului.

La ASTRA Rock s-a desfăşurat și Târgul Creatorilor Populari, ediția 40, care a reunit peste 200 de meșteri populari din toată România, cu produsele lor realizate în stil arhaic, cu unelte specifice și cu materiale din zona lor de proveniență. „Muzeul ASTRA și-a asumat și confirmat rolul de liant, de curator al atelierului și al produsului meșteșugăresc. De asemenea, această continuitate generează o comunicare directă între meșter și noua categorie de public”, au mai arătat organizatorii.

Festivalul ASTRA Rock a fost organizat de Asociația Rock Culture și Muzeul ASTRA, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Ministerului Culturii.

Răspunde