Vikingi la ARTmania Festival

Vikingi la ARTmania Festival

ARTmania Festival, în colaborare cu Midgardsblot Metal Festival şi Inferno Metal Festival & Music Conference, sub umbrela proiectului „Punţi Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural”, anunţă prezența partenerilor norvegieni in cadrul evenimentului de la Sibiu.

Pasionaţii de muzică, iubitorii de istorie şi cei curioşi de tradiţiile vikingilor sunt aşteptaţi cu braţele deschise la ARTmania Festival, unde se va crea o punte muzicală şi culturală între România şi Norvegia. Această colaborare aduce în prim-plan o combinaţie unică între muzica metal şi tradiţiile vikingilor, oferind publicului român o experienţă muzicală şi culturală de neuitat.

Sub egida acestui parteneriat, ARTmania Festival va găzdui prezenţa Midgardsblot Metal Festival, un eveniment de referinţă din Norvegia, începând din anul 2015. Midgardsblot Metal Festival se remarcă prin combinarea tradiţiei şi moştenirii vikingilor cu scena internaţională a muzicii heavy metal. Situat în Midgard Viking Center, în apropiere de localitatea Borre, festivalul oferă o experienţă imersivă pentru pasionaţii de istorie şi muzică rock.

În cadrul acestui parteneriat de excepţie, Midgardsblot Metal Festival va aduce două trupe remarcabile, Folket Bortafor Nordavinden şi Nebala Jonas (proiect solo), care vor susţine concerte pe scena Freyja’s Weeping în cadrul ARTmania Festival.

Folket Bortafor Nordavinden este o trupă norvegiană de muzică folk cu o sonoritate distinctă şi o abordare unică a genului. Numele trupei se traduce în limba română ca „Poporul de Dincolo de Nordavind” şi este o referire la vântul nordic puternic şi misterios. Trupa îmbină influenţele folk cu elemente moderne şi tradiţionale. Stilul lor muzical se bazează pe sunetele autentice ale instrumentelor tradiţionale norvegiene, precum flautul, vioara şi chitara acustică, completate de voci armonioase şi melodii captivante. Folket Bortafor Nordavinden se remarcă prin interpretarea versurilor profunde şi poveştile emoţionante, care aduc în prim-plan mitologia şi tradiţiile nordice. Prin intermediul muzicii lor, trupa transmite mesaje despre natură, libertate, dragoste şi conectarea cu rădăcinile culturale. Prin participarea lor la ARTmania Festival, Folket Bortafor Nordavinden aduce o notă norvegiană specială şi un spirit viking în România, oferind publicului român ocazia de a se conecta cu muzica şi cultura norvegiană într-un mod autentic şi emoţionant.

Jonas Lorentzen este un muzician şi compozitor danez cunoscut pentru activitatea sa ca vocalist în trupa Heilung de Neo Nordic Folk şi pentru contribuţia sa în realizarea şi apariţia în filmul epic viking The Northman, regizat de tânărul regizor de succes de la Hollywood, Robert Eggers. După doi ani petrecuţi alături de Heilung şi, mai recent, colaborarea sa în cadrul filmului aclamat la nivel mondial The Northman, Jonas Lorentzen a decis să se concentreze pe propria expresie muzicală. Rezultatul este Nebala, un proiect bazat pe reimaginea muzicii nordice şi a muzicii cu o puternică influenţă spirituală.

Pe lângă concertele lor captivante, Midgardsblot Metal Festival va prezenta un Blot Ritual, un ritual de tradiţie vikingă care reprezintă un moment de conectare, vindecare şi explorare spirituală.

Răspunde