Una dintre cele mai importante flautiste din Marea Britanie cântă la Sibiu

Una dintre cele mai importante flautiste din Marea Britanie cântă la Sibiu

Karen Jones, una dintre cele mai respectate flautiste din lumea muzicii clasice contemporane, va susține un recital în cadrul Festivalului ICon Arts Transilvania, ediția XXI, la Filarmonica de Stat Sibiu.

Acompaniamentul la pian va fi realizat de Iuliana Alecu.

Recitalul va avea loc joi, 27 iulie, ora 20.00, la Sala Thalia. Biletele au fost puse în vânzare pe iabilet.ro și la sediul Filarmonicii, la prețul de 10 lei.

Karen Jones s-a născut în Manchester, unde și-a început cariera muzicală la vârsta de 8 ani, cântând la flaut, instrument care i-a adus recunoașterea internațională. După absolvirea Royal Northern College of Music din Manchester, a devenit prima flautistă a Orchestrei Filarmonice Regale din Londra, unde a cântat 28 de ani, timp în care și-a construit o reputație impresionantă ca solistă și muzician de cameră. A colaborat cu unele dintre cele mai mari orchestre din lume, inclusiv Orchestrele Filarmonice din Viena, Berlin, New York și Chicago. În afara carierei sale de interpretare, Karen este o pedagogă experimentată, căci a predat la Royal Academy of Music din Londra, la Royal Northern College of Music din Manchester și la Trinity College of Music din Londra. Karen Jones este, așadar, o muziciană remarcabilă care a inspirat și a influențat o întreagă generație de flautiști și muzicieni de cameră. Prin talentul și devotamentul ei față de muzică, a devenit una dintre cele mai respectate figuri ale lumii muzicale clasice din Marea Britanie și din întreaga lume.

Pianista Iuliana Alecu a absolvit studiile de licență și masterat în cadrul Universității Naționale de Muzică București sub îndrumarea prof. univ. dr. Dana Borșan. De-a lungul timpului, a participat la numeroase masterclass-uri cu profesori și interpreți renumiți precum Andrei Gavrilov, Martin Hughes, Pascal Solomon, Andreas Henkel etc. De asemenea, a desfășurat o activitate artistică semnificativă și versatilă, atât solo cât și ca membru în ansambluri camerale, ce include recitaluri și concerte la Viena (Austria), Poiters (Franța), Beirut (Liban), Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, Filarmonica „Oltenia Craiova sau colaborări cu East West Chamber Orchestra în cadrul Festivalului Enescu, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești, „Mihail Jora” Bacău etc. Recent, Iuliana a obținut titlul de doctor în cadrul Universității Naționale de Muzică București, sub îndrumarea prof. univ. dr. Dana Borșan și desfășoară o activitate pedagogică consistentă, în paralel cu cea interpretativă.

Răspunde