Trasee tematice, pedestre și pentru bicicletă, în pădurea Gușteriței

Trasee tematice, pedestre și pentru bicicletă, în pădurea Gușteriței

Un nou proiect pentru timp liber prinde contur pe Dealul Gușteriței: amenajarea de trasee tematice.

“Gușterland, viitoarea zonă de agrement și ecoturism a Sibiului, este un proiect în curs, procedura de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția lucrărilor fiind în desfășurare în prezent. Acesta presupune amenajarea pentru petrecerea timpului liber a unei suprafețe de aproximativ 30 de hectare de pe Dealul Gușteriței cu diverse obiective pentru sport și agrement, inclusiv cu trasee cicloturistice. Pentru a continua amenajarea zonei și pentru a pune în valoare cât mai mult din cadrul natural în jurul ariei Gușterland, am inițiat un nou proiect, de amenajare a unor trasee tematice, pedestre și de biciclete în pădurea Gușterița. Continuăm astfel să conturăm Sibiul verde, ca oraș care se înconjoară cu natură și o integrează”, susține primarul Astrid Fodor.

În acest sens, Primăria Sibiu a contractat în primă fază serviciile de evaluare și identificare a posibilităților de amenajare a acestor trasee. Firma care se va ocupa de aceste studii preliminare este Fabrica de Poteci SRL, termenul de livrare a acestor studii, rapoarte și evaluări fiind de 3 luni.

Prin caietul de sarcini, Primăria Sibiu a solicitat firmei specializate să analizeze oportunitatea și costurile realizării unor trasee tematice pentru plimbări și pentru deplasarea cu bicicleta în pădurea Gușterița, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 1.000 de hectare, într-o zonă colinară, la 500-600 metri altitudine. „Precizăm că aceste trasee vor fi amenajate astfel încât impactul asupra mediului să fie minim, cu materiale ecologice, căutându-se punerea în valoare a cadrului natural. De asemenea, se va realiza și un concept unitar de semnalistică de orientare și de informare, adică indicatoarele direcționale, panourile informative și cele de atenționare, etc, care vor avea un design adaptat zonei naturale în care vor fi amplasate”, susțin reprezentanții municipalității.

Firma contractată va preda Primăriei:

  • un raport cu etapele propuse pentru realizarea proiectului
  • conceptul general de amenajare etapizată a obiectivului, cu o prioritizare clară a intervențiilor, inclusiv mobilierul necesar și punctele de repaos
  • un dosar pentru fiecare traseu propus, inclusiv cu descrierea amenajărilor necesare
  • studiul privind sistemul unitar de semnalistică de orientare și informare
  • o estimare a costurilor de realizare a acestui proiect.

Următorul pas în acest proiect va fi elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Ulterior, în baza acestor documentații, va putea demara procedura de achiziție pentru amenajarea propriu-zisă.

Răspunde