Teatrul de Balet Sibiu dansează în premieră la Sărbătoarea Muzicii în Alba Iulia

Teatrul de Balet Sibiu dansează în premieră la Sărbătoarea Muzicii în Alba Iulia

Artiştii Teatrului de Balet Sibiu dansează pentru prima dată în acest an pe scena unuia dintre cele mai importante evenimente culturale din Cetatea Alba Iulia – „Sărbătoarea Muzicii”, eveniment organizat de mai bine de zece ani de Primăria municipiului Alba Iulia.

Baletul sibian va dansa în premieră la Alba Iulia, sâmbătă, 15 iulie, de la ora 21:00, pe scena din Piaţa Cetăţii, spectacolul de dansuri spaniole „În numele bucuriei”, coregrafia Angel Martinez Sanchez.

Spectacol „În numele bucuriei” a fost prezentat anul acesta la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, atât indoor, cât şi outdoor, iar în primăvara acestui an, peste 2000 de elevi din şcolile şi liceele din Sibiu au participat la o serie de reprezentaţii cu acelaşi titlu organizate la matineu. Accesul publicului la spectacolul TBS din Alba Iulia va fi gratuit.

Spectacolul „În numele bucuriei”, creat în anul 2019, în cadrul programului „Geneza”, este lucrarea coregrafică ce a marcat debutul în calitate de coregraf al tânărului dansator de origini spaniole Angel Martinez Sanchez, în prezent dansator al Operei Naţionale din Atena. Spectacolul, inspirat de dansurile tradiţionale spaniole, este o explozie de culoare, energie şi ritm.

Răspunde