„Simfonia Păcii” la Alba Iulia, Sebeș și Sibiu

„Simfonia Păcii” la Alba Iulia, Sebeș și Sibiu

În perioada 14-16 iulie, în cadrul unui proiect Erasmus al unor elevi din Germania, Lituania, Polonia și România, în Regiunea Centru se va desfășura un turneu de concerte al orchestrei ”Grenzenlos.

Ca urmare a parteneriatului Regiunii Centru cu Landul Branderburg, cu sprijinul Reprezentanței de Parteneriat bilateral Regiunea Centru-Branderburg, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru susține aceste evenimente culturale ce vor avea loc la Alba Iulia, în curtea interioară a Palatului Principilor, în deschiderea Festivalului Muzicii din data de 14 iulie, ora 19:30 și la Sebeș, 15 iulie, ora 18:00, la Biserica Evanghelică Sebeș. Cea de-a treia reprezentație va avea loc la Sala Thalia din Sibiu, în data de 16 iulie, de la ora 19.00. Repertoriul orchestrei include cântece populare din diferite țări, muzică tradițională la instrumente de suflat, titluri swing, oldies și muzică simfonică, punctul culminant constând în interpretarea Simfoniei păcii ”Dona Nobis Pacem” compusă de Hazel Leach.

Concertul va fi susținut de un grup de muzicieni de la Academia Muzicală și Culturală din Wildau (Germania), Asociația „Musik und Leben“ e.V. Luckau (Germania), Școala de Muzică din Utena (Lituania), Asociația de Muzică „BIS“ din Wschowa (Polonia), Liceul de Artă din Sibiu și invitații lor. Aceștia vor interpreta o suită de momente muzicale cu fragmente de muzică de cameră sau simfonică, combinate cu stiluri de muzică specifice țării lor și cu hituri internaționale consacrate. Cei 60 de instrumentiști își propun să încânte audiența prin limbajul emoțional al muzicii, depășind granițe și conectând generații, stiluri și oameni de diferite naționalități.

Evenimentul cultural se va desfășura sub patronajul Consiliului Județean Alba și al ADR Centru, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia și al Primăriei municipiului Sebeș, iar la Sibiu sub patronajul Primăriei municipiului Sibiu. La toate cele trei concerte, programate să dureze aproximativ 100 de minute fiecare, intrarea este liberă.

Răspunde