Școala în satul tradițional, locul unde meșteșugurile se păstrează și se transmit noilor generații

Școala în satul tradițional, locul unde meșteșugurile se păstrează și se transmit noilor generații

Activitățile educaționale prin programul „Școala în satul tradițional” aduc față în față meșterii și „ucenicii” la Muzeul ASTRA.

„Pe toată perioada verii, suntem gazde pentru meșterii tradiționali care, odată ajunși la noi în muzeu, pot să-și pună în valoare produsele meșteșugărești și artizanale pe care ei le confecționează, pot să transmită cunoștințele și abilitățile pe care ei le au, contribuind astfel la păstrarea spiritului și locului, prin conservarea acestor obiecte și meșteșuguri”, explică Alina Blaga, șef birou Marketing și Relații cu publicul Muzeul ASTRA.

În această săptămână, „Școala în satul tradițional” propune un atelier de gravură în os susținut de Andrei Buda și un atelier de olărit cu Ionuț Bîscu. Atelierele se desfășoară la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona Etno Tehno Parc, în intervalele orare 10.00-13.00 și 14.00-18.00, iar participarea se face în baza biletului de intrare sau a abonamentului anual la muzeu. De asemenea, actorii de la teatrul Epic Education îi invită pe cei mici să devină personaje în și de poveste, prin spectacolul interactiv „Descoperă eppicul din tine!”.

Răspunde