Recital extraordinar Andrey Yaroshinsky la Sibiu

Recital extraordinar Andrey Yaroshinsky la Sibiu

Pianistul Andrey Yaroshinsky va susține un recital extraordinar la Filarmonica de Stat Sibiu, sub auspiciile Concursului Festival Internaţional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch”, ediția a XXVII-a.

Recitalul va avea loc joi, 13 iulie, ora 19.00, la Sala Thalia. În programul serii se regăsesc lucrări de Frederic Chopin, Serghei Rahmaninov și Franz Liszt. Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro și la casieria Filarmonicii, la prețul de 30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

„Dragi prieteni, îmi face mare plăcere să vă invit pe toți la recitalul meu în minunata Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu, pe 13 iulie, ora 19.00. Voi interpreta lucrări de F. Chopin, S. Rahmaninov, F. Liszt și abia aștept să ne întâlnim acolo, fiindcă sunt sigur că ne vom bucura împreună de miracolul muzicii. Ne vedem la Sibiu!„, a transmis celebrul muzician.

Andrey Yaroshinsky este unul dintre cei mai remarcabili pianiști ai generației sale, având în repertoriu peste 25 de concerte alături de orchestră și un mare număr de programe camerale și recitaluri. În 2015, a devenit președintele Asociației Tinerilor Muzicieni Interpreți ai Uniunii Muzicale Rusești.

Născut la Kiev, în 1986, Andrey Yaroshinsky s-a stabilit ulterior la Moscova și a urmat Conservatorul Ceaikovski la clasa profesoarei Vera Gornostaeva, absolvind prestigioasa instituție din învățământ cu cele mai înalte onoruri. Din 2005, a studiat în particular și la Madrid, cu maestrul Joaquin Soriano. De asemenea, o mare influență în devenirea artistică a lui Andrey Yaroshinsky a avut-o Mstislav Rostropovich. A beneficiat, timp de 10 ani, de o bursă oferită de Fundația Rostropovich. Din 2009, este artist oficial Steinway.

Este laureat al multor competiții internaționale de pian, precum cele de la la Varșovia, Valencia, Concursul Gabala, Concursul Internațional de Pian „Paloma O’Shea” Santander, Academia de vară „Mozarteum” Salzburg.

A fost invitat la festivarile internaționale de la Salzburg și Bratislava, Festivalul „Chopin” din Wroclaw (Polonia), Festivalul „Mstislav Rostropovich” din Baku (Azerbaidjan), Festivalul Internațional „ClassicAval” din Val D’Isere (Franța), Reino de Leon (Spania), Noches de Cibeles (Spania), „Perspective moderne asupra artei pianistice” la Teatrul Mariinsky (Rusia), „Stele ale secolului XXI” la Filarmonica din Moscova și multe altele.

Dintre numeroasele colaborări din CV-ul celebrului pianist, le amintim pe cele cu orchestrele simfonice naționale din Ucraina, Slovacia, Rusia, Azerbaidjan, Polonia, Orchestra simfonică a Radioteleviziunii Bratislava, Orchestra simfonică a Conservatorului din Moscova, Orchestra simfonică din Monte Carlo, orchestra de cameră „Musica Viva”, Orchestra „Real Philharmonic of Galicia”, Orchestra simfonică din Valencia, Orchestra simfonică JMJ din Madrid și Corul Național al Spaniei.

Din 2014, este profesor de pian la Liceul de Muzică „Katarina Gurska” din Madrid, iar din 2017, tot în Spania, la Soria, este director artistic al Școlii internaționale de vară și al Festivalului Uniunii Muzicale Rusești.

Răspunde