Omagiu etnologului Ilie Moise în cadrul Olimpiadei Meșteșuguri Artistice Tradiționale

Omagiu etnologului Ilie Moise în cadrul Olimpiadei Meșteșuguri Artistice Tradiționale

Expoziția „Ilie Moise: 75 de ani în 75 de artefacte”, realizată de Muzeul ASTRA în colaborare cu Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu al Academiei Române, încearcă să surprindă, prin intermediul a 75 de obiecte reprezentative pentru colecția etnologului sibian, principalele momente ale evoluției științifice și umane ale acestuia.

Deschisă în contextul Olimpiadei Meșteșuguri Artistice Tradiționale, ediția a XXVI-a, expoziția este și un discret omagiu adus președintelui juriului acestei importante competiții care vizează direct identitatea românească. Nu în ultimul rând – expoziția, care va fi vernisată sâmbătă, 22 iulie, orele 16.00, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Sala Multimedia din clădirea Pavilionului  Muzeal Multicultural – aduce în atenția vizitatorului momentele aproprierii profesorului sibian de obiectul muzeal cu valoare patrimonială, de Muzeul ASTRA, al cărui colaborator este de o jumătate de secol.

Din Mexic în Dumbrava Sibiului

Olimpici și profesori talentați din cadrul Olimpiadei vă așteaptă sâmbătă și duminică, între orele 11.00 și 17.00, să cunoașteți tainele xilogravurii, împâslitului, podoabelor din mărgele, împletitului, brodatului și pictatului pe pânză în cadrul workshop-urilor interactive organizate în Muzeul în aer liber.

„Vă rugăm să aduceți cu voi un tricou pe care să ne jucăm în atelierul de pictură pe pânză”, transmit organizatorii.

Invitații speciali sosiți din Mexico City, Ioana Kirculescu Kimakowicz și Jonathan Joshue Rosas Sumbarda, ne vor provoca să ne familiarizăm cu cartoneria mexicană, o tehnică utilizată pe scară largă în Mexic pentru realizarea figurinelor fantastice, alebrijes prezente în ritualurile organizate de sărbători sau evenimente expoziționale.

Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale este organizată de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Sibiu. Sponsorii evenimentului sunt: Asociația Vatra Meșterilor și Creatorilor de Patrimoniu, Decathlon Sibiu, Aria Sibiu, Flaro Prod S.A., Euro Net S.R.L., Simpa S.A., Moara Cibin, OSS Cultural Events.

Răspunde