Minunea din curtea muzeului

Minunea din curtea muzeului

Florile unei specii de cactus originar din America de Sud pot fi admirate în grădina Muzeului de Istorie Naturală Sibiu.

Din păcate, orice minune ține puțin, așa că trebuie să vă grăbiți pentru a vedea aceste flori rare. „Este vorba despre Echinopsis oxygona / Echinopsis multiplex. Această specie de cactus este endemică în Argentina, Paraguay, Bolivia și Uruguay. Tulpinile sale sunt sferice, 5 până la 25 cm în diametru și verde. Este compus din între 8 și 14 nervuri rotunjite, care au areole albicioase din care răsar 5 spini centrali de până la 3 cm lungime și 3 până la 15 spini radiali de până la 2,5 cm lungime. Florile sunt albe, roz deschis sau lavandă, răsărind noaptea din tulpini de până la 22 cm lungime. Anul acesta a înflorit pentru a doua oară… dar, din păcate, florile se ofilesc în maxim 24 ore”, a explicat Ghizela Vonica, directorul muzeului.

În curtea muzeului de pe strada Cetății mai puteți întâlni câte un arici, în aceste zile, iar tot timpul anului aici se află șase sculpturi reprezentând câțiva dintre cei mai cunoscuți dinozauri. Devenite în ultimii ani o atracţie specială a muzeului de Istorie Naturală, cele șase specimene de Hypsilophodon foxii, Tyranosaurus rex, Tryceratops, Diplodocus longus, Velociraptor și Pterosaurus măsoară până la 8 metri înălţime. Expoziţia permanentă în aer liber se doreşte a fi deopotrivă educativă şi recreativă.

Răspunde