Hai la Stână Fest 2.0!

Hai la Stână Fest 2.0!

Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului sunt îndemnați să petreacă o zi ca la stână.

Cei care s-au oprit astăzi la Târgul de țară și în sectorul Păstorit din Muzeul ASTRA au putut afla cum este viața oierilor din Mărginimea Sibiului.

Au avut parte de ateliere interactive de dulgherie și tâmplărie, dar au învățat și să-și confecționeze diferite obiecte tradiționale de utilitate casnică, la atelierele de croitorie, croșetat și confecționat obiecte din pâslă. Între timp, s-au bucurat de un spectacol folcloric de cântece ciobănești din Mărginimea Sibiului, susținut de grupul de muzică tradițională românească „Junii”. Și, desigur, s-au ospătat cu bunătăți din bucătăria ciobănească, prin atelierele gastronomice – au pregătit și au degustat caș de oaie și jintiță, lapte cu mămăligă la ceaun, cocoloș cu brânză de burduf pe jar și unt bătut în bădău. În plus, turiștii pasionați de tehnologie au avut ocazia de a-și crea propriul suvenir 3D cu stâna din Rășinari, monument expus în Muzeul ASTRA.

Stână Fest 2.0 continuă și vineri, 28 iulie, între orele 11.00 și 17.00.

Evenimentul Stână Fest 2.0 este organizat în cadrul proiectului cultural Animă ASTRA, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2023

Răspunde