Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Sibiu a ajuns la jumătate

Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Sibiu a ajuns la jumătate

Lucrările de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Sibiu au atins un grad de realizare de 48%, procent care corespunde etapei de timp în care se află șantierul, adică la jumătatea perioadei de implementare, potrivit reprezentanților aeroportului.

Peste 600 de muncitori sunt pe șantierul Aeroportului Internațional Sibiu, unde terminalul de pasageri va fi extins, modernizat și echipat cu tehnologie de securitate de ultimă generație printr-o investiție de aproximativ 65 de milioane de euro și care va fi finalizată în acest an.

Progresul fizic al lucrărilor este de 48%, fiind realizate integral structura de rezistență, acoperișul și învelitoarea, în prezent intervenindu-se la compartimentări interioare, montaj pereți-cortină, placări ceramice, zugrăveli și la diferite tipuri de instalații: termice, ventilație, stingere incendiu și energie electrică.

Noile fronturi de lucru vor permite creșterea numărului muncitorilor la 1.000, fiind organizate și schimburi de noapte.

Lucrările aferente întregului proiect sunt realizate de asocierea CON-A S.R.L., BOG’ART S.R.L. și UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT S.A.

Termenul de finalizare a noului terminal al Aeroportului Internațional Sibiu este 31 decembrie 2023.

Modernizarea are ca principal scop crearea unei infrastructuri aeroportuare aliniate la standarde internaționale care să satisfacă și să asigure cele mai bune condiții pasagerilor care tranzitează aeroportul din Sibiu.

Suprafața terminalului va ajunge de la 6.200 mp la 22.400 mp, capacitatea totală de procesare va crește la 2,5 milioane pasageri pe an, pentru check-in pasagerii vor avea la dispoziție zece ghișee cu operator, unul dintre acestea deservind fluxul de VIP, precum și șapte automate pentru self check-in, numărul de filtre de securitate se va dubla, ajungând de la trei la șase, numărul porților de îmbarcare va crește de la cinci la șapte, noul terminal fiind prevăzut și cu alte dotări necesare traficului aerian internațional intra- și extra-comunitar.

Răspunde