Drumeție prin Mărginimea Sibiului

Drumeție prin Mărginimea Sibiului

Programul ASTRA Adolescent 2023 le-a oferit tinerilor participanți momente de neuitat într-o drumeție din Rășinari până în Cisnădioara.

„Tinerii de la ASTRA Adolescent s-au bucurat vineri de o incursiune în istoria județului nostru, încununată de o plimbare în natură. Mica excursie i-a purtat prin Rășinari și Cisnădioara, unde au aflat povești cu totul deosebite din trecutul zonei, au învățat despre mediul înconjurător și s-au plimbat prin mijlocul naturii. Adolescenții, însoțiți de un ghid turistic de la Anii Drumeției, au avut ocazia să cunoască elemente de istorie, la Muzeul Etnografic Rășinari. Aici au avut ocazia să vadă diferite obiecte care au trecut testul timpului, au învățat despre marile personalități ale istoriei românești care au crescut la Rășinari și au avut posibilitatea chiar să se semneze în cartea vizitatorilor. Excursia a continuat cu o drumeție până la Cisnădioara. Tinerii au descoperit natura într-un mod educativ, au învățat cum să distingă ciupercile comestibile de cele toxice, dar și cum să deosebească arborii în funcție de frunza lor sau de trunchi. Cele două pauze făcute în poienițe le-au dat ocazia să socializeze și să lege prietenii. Plimbarea a culminat cu vizita la cetatea din Cisnădioara, unde au primit o nouă lecție de istorie, la care au participat, interesați, cu întrebări, apoi au avut un mic moment de respiro înainte de a coborî la microbuz”, spun reprezentanții Bibliotecii ASTRA.

Pe parcursul programului estival ASTRA Adolescent, organizat anul acesta în perioada 4 iulie – 4 august, tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au parte de oportunități de petrecere a timpului liber în mod plăcut și util.

Răspunde