Arta naşte artă! 50 de lucrări ale tinerilor din centre de plasament, expuse la Sibiu

Arta naşte artă! 50 de lucrări ale tinerilor din centre de plasament, expuse la Sibiu

Adevărate lucrări de artă realizate de copiii din centrele de plasament din Sibiu şi Mediaş vor apărea într-o expoziţie din cadrul proiectului de promovare a artei contemporane „RoWay-NorMania”.

Expoziţia va putea fi vizitată la sediul FDGR în perioada 3 – 10 iulie, în intervalul orar 9.00-15.00.

Proiectul RoWay-NorMania dă posibilitatea persoanelor cu dizabilităţi să participe la viaţa culturală. Astfel în luna martie, au fost organizate două concerte educative în cadrul cărora tinerii din centrele de plasament Diakoniewerk Sibiu şi Centrul de Abilitare şi Reabilitare a Persoanelor cu Dizabilităţi „Sf. Nectarie” din Mediaş au realizat picturi inspiraţi de muzica pe care o auzeau în timpul concertelor. Scopul acestei manifestări nu a fost acela de a folosi arta ca formă de terapie, ci de a scoate în evidenţă abilităţile creative ale persoanelor cu dizabilităţi, explică organizatorii.

”Am avut în cadrul proiectului şi concerte educative în Sibiu şi Mediaş pentru persoanele cu dizabilităţi care la rândul lor au fost creatori. Noi le-am pus la dispoziţie pânze şi culori, le-am povestit despre muzică şi ceea ce am cântat. Ei au putut să îşi exprime emoţiile, gândurile lor, şi să le transpună pe aceste pânze. A fost un experiment. Dar iată că a fost unul reuşit!”, a declarat Makcim Fernandez Samodaiev, preşedintele Asociaţiei Florescu, Fernandez & Friends, organizatorul proiectului.

Lucrările rezultate vor fi expuse în foaierul sediului FDGR din Sibiu între 3 şi 10 iulie, în cadrul unei expoziţii cu vânzare, toate fondurile fiind direcționate către artişti.

Răspunde