A început festivalul ICon Arts Transilvania, ediția a XXI-a

A început festivalul ICon Arts Transilvania, ediția a XXI-a

La Biertan, în aceste zile, are loc Academia ICon Arts, o serie de masterclass-uri pentru tineri muzicieni, susținute profesori reputați.

Astfel, chiar în aceste momente, ciripitul păsărilor e acompaniat de muzica de vioară, flaut, corn, violoncel și… vocile studenților, care studiază sub îndrumarea lui Remus Azoiței, Karen Jones, Andrei Ioniță, Alexandru Anastasiu, Alexandru Marc, Gavril Cupșa și Cristinei Damian.

Până pe 6 august, nouă localități din Sibiu și localitățile învecinate vor găzdui peste 150 de artiști care vor susține peste 20 de concerte și recitaluri de muzică clasică și evenimente dedicate artelor contemporane.

Cea de a XXI-a ediție a festivalului răsună în nouă localități transilvănene. Ediția din acest an a festivalului ICon Arts propune un program eclectic, multidisciplar și multicultural, în care virtuozitatea muzicii se împletește cu atmosfera pitorească a satelor transilvănene și cu degustarea de preparate tradiționale spre deliciul publicului. Astfel, muzica se îmbină cu istoria într-un cadru care respiră cultură și tradiție și oferă o experiență sincretică celor prezenți. Sunetele sublime ale instrumentelor și vocile răsunătoare vor îmbrăca pereții plini de istorie ai Bisericii Evanghelice din Mediaș, Bisericii Fortificate din Richiș sau Filarmonicii de Stat din Sibiu, dând naștere unei experiențe inedite. Acustica și autenticitatea locațiilor vor completa atmosfera spectacolelor, iar participanții vor avea ocazia să asculte interpretări unice ale unor opere clasice celebre și un repertoriu divers.

Răspunde