Ziua Iei – 10 ani de poveste

Ziua Iei – 10 ani de poveste

Ziua Universală a Iei 2023 a însemnat peste 5.300 de vizitatori, 50 de meșteri populari, 36 de ateliere demonstrative și interactive, care au încununat cei zece ani de poveste a iei la Muzeul ASTRA.

Iar povestea merge mai departe!

Muzeul ASTRA a sărbătorit cămașa tradițională românească, intrată în patrimoniul mondial UNESCO, între 22 și 25 iunie. Cu un târg de ii, dar și cu ateliere, expoziții, hora de Sânziene, Biciclete Cochete și multe alte activități care au atras ca un magnet turiștii pe ulițele satului de demult din Muzeul în aer liber. Pe 24 iunie, vizitatorii îmbrăcați în ii sau cămeși autentice au avut parte de intrare liberă.

Expoziția „Cămașa. Eleganța veșmântului”, vernisată sub auspiciile Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, poate fi vizitată în Pavilionul Muzeal Multicultural de la intrarea principală în muzeu, de luni până duminică, între orele 10.00 și 20.00, până pe 2 iulie, iar după încheierea festivalului va rămâne deschisă până pe 1 octombrie, programul de vizitare fiind de miercuri până duminică, de la 10.00 la 18.00. „O expoziție despre ie, despre frumusețe, moștenire, provocări viitoare! O expoziție care merită vizitată! Probabil una din cele mai bune expoziții ale Muzeului ASTRA din ultimii 10 ani”, spune Ciprian Ștefan, managerul Muzeului ASTRA.

Răspunde