Zilele Hungarikum îi provoacă pe gurmanzii curajoși la concurs

Zilele Hungarikum îi provoacă pe gurmanzii curajoși la concurs

Concursul culinar din cadrul Zilelor Hungarikum este o oportunitate fantastică pentru pasionații de gătit, care își vor demonstra talentul și creativitatea, experimentând cu mâncărurile și gusturile maghiare.

Se apropie cea de-a 14-a ediție a Zilelor Hungarikum, festival care atrage în fiecare an mii de vizitatori și care are ca scop principal promovarea și păstrarea culturii și tradițiilor populare maghiare. Evenimentul va avea loc între 30 iunie și 2 iulie la Muzeul ASTRA, unul dintre cele mai mari muzee din Europa, care, cu peste 300 de clădiri și o suprafață uriașă, oferă un cadru perfect, potrivit organizatorilor. Pe durata a trei zile, vor fi organizate numeroase programe, printre care: concurs de gătit, târg de meșteșugari și producători, spectacole și ateliere de dansuri și muzică populară maghiară, evenimente pentru copii, concerte și multe alte atracții, toate acestea contribuind la înțelegerea și conservarea culturii, a tradițiilor și patrimoniului imaterial maghiar.

Mai sunt doar două săptămâni pentru înscrierea echipelor la cea mai „fierbinte” competiție gastronomică a verii. Evenimentul este structurat pe două categorii: gulaș, respectiv alte preparate tradiționale ungurești gătite în ceaun, precum marhapörkölt, lecsó sau halászlé. Înscrierile se pot face prin intermediul formularului Google de pe www.Szeben.ro, pe pagina Facebook sau Instagram, cel târziu până pe 20 iunie 2023, ora: 23:59. Numărul concurenților este nelimitat. Cei interesați pot solicita informații și prin e-mail la hid@szeben.ro sau telefonic la 0745.300234.
„Până la data de 20 iunie te poți înscrie la concursul de gătit. Pe 1 iulie, la cea de-a 14-a ediție a Zilelor Hungarikum, la Muzeul în aer liber ASTRA din Sibiu poți să ne arăți și tu talentul tău într-ale gătitului la ceaun”, transmit organizatorii.

Răspunde