Vicepreședintele Consiliului Județean caută investitori și parteneri în Japonia

Vicepreședintele Consiliului Județean caută investitori și parteneri în Japonia

Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Vlad Vasiu, se află în perioada 12-17 iunie într-o vizită de lucru în Japonia, la invitația Ambasadei României în Japonia, informează reprezentanții forului județean.

Din delegație mai fac parte un reprezentant al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și un reprezentant al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu.

Vizita de lucru are ca obiectiv facilitarea contactelor între instituțiile publice și companii din România și Japonia, interesate să dezvolte relații de colaborare relevante pentru județul Sibiu în diverse proiecte din domeniile educație, cultură, inovare, cercetare științifică, turism etc.

Pentru această vizită de lucru, organizatorii au stabilit o serie de întâlniri cu reprezentanții unor companii japoneze, dar și cu înalți oficiali sau reprezentanți ai administrațiilor locale sau naționale din orașele incluse în programul vizitei.

„Județul Sibiu este unul ofertant pentru investitorii din întreaga lume. La întâlnirile pe care le vom avea în această săptămână vom oferi toate informațiile necesare reprezentanților companiilor japoneze interesate de viitoare investiții în județul Sibiu. De asemenea ne dorim o bună colaborare în domeniul cultural și turistic, unde Consiliul Județean Sibiu are demarate o serie de proiecte, care cu siguranță vor deveni atractive și pentru partenerii japonezi. Mulțumim domnului ambasador al României în Japonia, Ovidiu Dragna, pentru invitație și pentru oportunitatea de a face cunoscute mediului de afaceri japonez și instituțiilor publice posibilitățile de colaborare cu județul Sibiu”, a declarat Vasiu.

Răspunde