Veteranii Junii Sibiului duc cântecul și jocul popular românesc în Grecia

Veteranii Junii Sibiului duc cântecul și jocul popular românesc în Grecia

Membrii Ansamblului Folcloric „Veteranii Junii Sibiului” sunt reprezentanți culturali ai județului Sibiu la Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans „Paralia Summer Festival”, organizat în 8-14 iunie.

Prețuirea pentru dansul popular românesc nu are vârstă. O dovedesc membrii Ansamblului Folcloric „Veteranii Junii Sibiului”, care, la 50, 60 sau chiar 70 de ani, urcă pe scene din țară și străinătate. Astfel, în perioada 8-14 iunie, artiștii sibieni reprezintă România la Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans „Paralia Summer Festival”, un eveniment de tradiție găzduit de orașul-stațiune Paralia din Grecia.

Repertoriul pregătit pentru festival cuprinde dansuri și cântece populare specifice zonelor etnofolclorice ale județului Sibiu. Acestea vor fi prezentate în spectacole folclorice, la seri interculturale și la parada portului popular.

„Paralia Summer Festival” este un eveniment recunoscut în spațiul cultural elen și european, fiind organizat de două decenii. La manifestare participă anual peste 400 de artiști din diverse țări.

Ansamblul Folcloric „Veteranii Junii Sibiului”  face parte din marea familie artistică Junii Sibiului și, de-a lungul anilor, a întreprins turnee în România, Grecia, Bulgaria și Germania.

Răspunde