Surprizele Primăriei de 1 Iunie: un loc de joacă nou în Terezian, intrare gratuită la Zoo și distracție la Lacul Binder

Surprizele Primăriei de 1 Iunie: un loc de joacă nou în Terezian, intrare gratuită la Zoo și distracție la Lacul Binder

Locul de joacă nou de pe str. Lungă s-a deschis, astăzi, pentru bucuria copiilor din cartierul Terezian.

“De 1 iunie le facem cadou celor mici intrarea la Lacul Binder și la Zoo și încă o mică surpriză: am deschis locul de joacă nou de pe strada Lungă, cu multe echipamente, pe mai multe vârste. Lucrările de modernizare a zonei de blocuri din cartierul Terezian se apropie de finalizare, parte din acestea fiind crearea unei zone pentru timp liber. Împreună cu locul de joacă pentru copii am deschis și al patrulea loc de joacă pentru câini din Sibiu”, a anunțat primarul Astrid Fodor.

Locul de joacă include echipamente pentru mai multe vârste: un echipament modular compus din trei cuburi suprapuse și două tobogane în spirală care, la interior, are elemente de cățărare; un joc numit „planetariu”, cu formă de cupolă, pe care sunt figurate elementele celeste. Jocul are și funcții de escaladă, prin plase, scări și pereți de cățărare; un complex cu două tobogane, platforme, scări, poduri suspendate și panouri interactive; un echipament care se numește jurnal de rulare, fiind un pod alcătuit din bușteni care se rotesc, îmbunătățind echilibrul și coordonarea. La acestea se adaugă alte echipamente care au același scop, al dezvoltării echilibrului și îndemânării; echipamente de cățărare numite sugestiv: cascada zânelor, capcana peștilor, o pădure de alpinism și o piramidă de cățărare; un carusel; diverse tipuri de leagăne, inclusiv unul cu țarc pentru copiii foarte mici; cinci figurine pe arc pentru copii cu vârsta de peste 2 ani; groapă cu nisip pentru copiii mici.

Spațiul este completat de diverse tipuri de bănci, inclusiv mese cu bănci încorporate, o masă pentru tenis, o masă pentru șah și table, coșuri de gunoi și cinci rastele pentru biciclete. În zona parcului a fost amplasată și o cișmea și o toaletă publică inteligentă. De asemenea, s-au amenajat zone verzi, cu iarbă și arbori.

Distracție fără bani

Pe 1 și 2 iunie, copiii vor avea acces gratuit la Lacul Binder, redeschis integral începând de astăzi. Complexul oferă posibilități de agrement atât pentru cei activi, care practică sporturile nautice și voleiul, cât și pentru sibienii care doresc să se relaxeze pe plajă, pe pontoane sau la o plimbare. Locul de joacă gonflabil WiBit este un mod plăcut de a vă bucura de apă și de joacă, indiferent de vârstă. Pentru siguranță, zona este supravegheată în permanență de un salvamar.

De asemenea, copiii intră gratuit de 1 iunie la Zoo Sibiu. O altă surpriză care îi așteaptă aici este că familia animalelor domestice din Fermă s-a mărit cu bibilici, oi, capre, păuni și gâște, alăturându-se poneilor, rațelor, iepurilor și vacilor pitice, locuitori mai vechi ai Grădinii Zoologice. Ferma Animalelor numără în prezent peste 30 de animale care pot fi cunoscute de copii.

„Copilăria este, mai mult ca sigur, cea mai frumoasă parte a vieții. Este lipsită de griji, plină de jocuri, voie bună, prieteni, vacanțe frumoase și zâmbete, dar și o perioadă continuă în care învățați din tot ceea ce vă înconjoară. Dragi copii, de ziua voastră vă doresc vise pe care să vi le împliniți, momente de care să vă amintiți cu drag și oameni de bine în jurul vostru care să vă însoțească în călătoria vieții ce vă așteaptă! Iar atunci când veți crește, să nu uitați să fiți în continuare copii. Inocența acestei vârste să vă însoțească mereu, pentru că este izvorul bunătății. La mulți ani fericiți!”, le transmite celor mici primarul Astrid Fodor.

Răspunde