Smart Lab Sibiu – activitate plăcută și utilă în vacanța de vară

Smart Lab Sibiu – activitate plăcută și utilă în vacanța de vară

Din 28 aprilie, de când s-a deschis publicului, Smart Lab Sibiu a primit până în prezent aproape 400 de persoane cu vârste între 8 și 79 de ani.

Un număr de 11 traineri au lucrat în Smart Lab pentru a-i ghida în experiența lor pe cei curioși și interesați să învețe.

“Pentru elevii care intră în lunga și plăcuta vacanță, dar și pentru publicul larg, Smart Lab Sibiu poate fi o activitate plăcută și productivă pentru vară. Acesta este un proiect prin care Primăria Sibiu continuă să se implice în domeniul educației, iar digitalul și creativitatea reprezintă viitorul în acest domeniu. Împreună cu partenerii noștri, oferim în Smart Lab instrumente de ultimă generație, necesare dezvoltării acestor competențe”, spune primarul Astrid Fodor.

Reamintim că în laboratorul aflat în Piața Mică nr. 22 se poate învăța, printre altele, utilizarea echipamentelor smart, programarea roboților, folosirea editoarelor de text și calcul tabelar (începători/avansați), utilizarea aplicațiilor electronice puse la dispoziție de municipalitate și se poate lua contact cu realitate virtuală și lumea 3D. În funcție de tematica selectată, modulele sunt structurate pe una sau mai multe sesiuni. Participarea este gratuită.

Prin urmare, programați-vă pe sibiu.ro, secțiunea Programări online, alegeți unul dintre module și petreceți câteva ore folosind digitalul ca instrument de învățare și stimulent al creativității.

Smart Lab Sibiu a fost creat de Primăria Sibiu în parteneriat cu Asociația INACO, compania Shape Robotics și Samsung România. Acesta este un spațiu care poate fi utilizat gratuit de toți cei care doresc să dobândească competențe digitale: elevi, profesori sau cetățeni de orice vârstă.

Răspunde