Războiul din Ucraina și ascensiunea Chinei, dezbătute la Sibiu cu analistul politic Radu Carp

Războiul din Ucraina și ascensiunea Chinei, dezbătute la Sibiu cu analistul politic Radu Carp

Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” invită publicul sibian să participe la un eveniment cultural de excepție.

Vineri, 30 iunie, ora 18.00, Radu Carp va lansa la Sibiu volumul său „Război în Europa. Ucraina, România și Republica Moldova în fața agresiunii ruse”, apărut la Editura Corint, precum și traducerea cărții lui Edward N. Luttwak: „Ascensiunea Chinei în față cu logica strategiei” (Editura Universității de Vest, 2023). Evenimentul va avea loc la Hotel Ramada, sala Alfa. Moderatorul acestui eveniment cultural de mare importanță pentru toți cei care vor să înțeleagă mecanismele subtile ale politicii globale este dr. Ilie Dan Nanu, director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Sibiu. La sfârșitul evenimentului, autorul va acorda autografe și va răspunde întrebărilor celor prezenți.

Profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității București, analistul politic Radu Carp identifică împreună cu interlocutoarea lui, Marianna Prîsiajniuk, pe tot parcursul cărții „Război în Europa. Ucraina, România și Republica Moldova în fața agresiunii ruse”, cauzele războiului din Ucraina și manipulările propagandei ruse, fiind încrezător în forța coeziunii sociale, atât la nivelul Ucrainei, cât și al întregii Europe democratice. Invitați să vorbească despre subiectul cărții sunt: conf.univ.dr. Silviu Nate, Facultatea de Științe Socio-Umane, Departamentul de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate din cadrul ULBS, director al Centrului de Studii Globale, precum și dr. Tetiana Toma.

În volumul „Ascensiunea Chinei față cu logica strategiei” (traducere, prefață și note de Radu Carp), ne sunt prezentate aspecte concludente despre locul Chinei în ansamblul arhitecturii globale, folosindu-se incursiuni în istoria și gândirea strategică chineză, pentru a se explica astfel prezentul uneia dintre cele mai mari puteri economice (și nu numai) a lumii. Invitat să conferențieze pe marginea acestui subiect este lect.univ.dr. Marius Șpechea.

StradaCetatii.ro este partener media al evenimentului și va transmite lansarea în direct pe pagina de Facebook.

Răspunde