Produse locale, povești, meșteșuguri și folclor la târgul din Biertan

Produse locale, povești, meșteșuguri și folclor la târgul din Biertan

După o primă ediție foarte reușită în luna mai, Primăria comunei Biertan continuă seria de târguri lunare, pentru promovarea producătorilor și meșteșugarilor din Colinele Transilvaniei.

Următorul eveniment va avea loc sâmbătă, 17 iunie, între orele 9:00-17:00, în Piața Centrală din localitatea Biertan.

Pe tot parcursul târgului, membrii Clubului de olărit din Biertan invită toți doritorii să experimenteze roata olarului și să încerce modelarea unui obiect propriu. Asociația Pro Richiș Transilvania vă invită la un atelier de creație și făurit povești pentru copii, începând cu ora 11:30. Pornind de la observarea unor ilustrații de carte originale, vor crea împreună propria poveste pe tema comunicării între copii, bullying, tachinare, reacții așteptate-reacții primite în dar. De la ora 15:00, Florile Târnavelor de la Clubul Copiilor Mediaș îi vor încânta pe cei prezenți cu un program artistic de muzică populară.

Târgul se bucură de prezența producătorilor din cadrul a două cooperative locale din zona Dealurile Târnavelor și Podișul Mediașului, care vor expune spre vânzare legume de sezon, produse procesate, brânzeturi și nu numai. Alături de ei, se vor afla și producători din Valea Hârtibaciului. Vizitatorii târgului se vor putea delecta cu produse de panificație tradiționale – pâine de casă pe vatră, lichiu și alte prăjituri specifice zonei, ceaiuri din plante medicinale și delicii dulci. Totodată, târgul reprezintă o oportunitate de a cunoaște producătorii, de a afla mai multe despre modul de preparare al produselor, proveniența materiei prime și alte detalii obținute direct de la sursă. Pe lângă de-ale gurii, vizitatorii vor găsi la târg și produse create manual.

Viitoarele târguri sunt planificate în a treia sâmbătă a fiecărei luni: 15 iulie, 19 august, 16 septembrie, 21 octombrie, 18 noiembrie, 15-17 decembrie (Târg de Crăciun).

Răspunde