Primăria Sibiu a inițiat un proiect pentru modernizarea străzii Semaforului

Primăria Sibiu a inițiat un proiect pentru modernizarea străzii Semaforului

Primarul Astrid Fodor a semnat, ieri, 26 iunie, contractul pentru proiectare și realizarea studiilor în vederea modernizării străzii Semaforului.

“Strada Semaforului este foarte tranzitată și aglomerată și este necesară modernizarea acesteia pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic pietonal, pe bicicletă sau cu mașina. Am contractat realizarea documentațiilor tehnice de avizare a investiției și elaborarea studiilor necesare, inclusiv un studiu de trafic. Proiectantul, SC Neo Plan SRL, va oferi soluțiile optime pentru acest proiect important în sensul creșterii mobilității locuitorilor”, a anunțat Fodor.

Conform caietului de sarcini, municipalitatea vizează prin acest proiect: modernizarea carosabilului, a trotuarelor și pistelor pentru biciclete, reabilitarea zonelor verzi de pe aliniamente, modernizarea iluminatului public și a rețelelor de apă și canalizare, crearea canalizației subterane pentru coborârea cablurilor aeriene de telecomunicații.

Termenul contractual de livrare a documentațiilor este de 4 luni, valoarea contractului încheiat cu firma Neo Plan fiind de 141.000 de lei.

Răspunde