Prim ajutor pentru profesori

Prim ajutor pentru profesori

20 de cadre didactice din cadrul Colegiului Tehnic „August Treboniu Laurian” din Agnita au beneficiat de o demonstraţie de prim ajutor ofertiă de reprezentanţii Crucii Roşii Sibiu.

„Avem o vastă experienţă în livrarea cursurilor de prim ajutor atât persoanelor private, precum şi companiilor care îşi instruiesc personalul. Dar suntem prezenţi în mod constant şi gratuit în unităţiile de învăţământ din întreg judeţul şi îi învăţăm prim ajutor pe elevi şi liceeni. Sunt mii de copii care au participa la astfel de demonstraţii în ultimii ani, inclusiv la concursul anual ‘Sanitarii pricepuţi’. Acum ne vom îndrepta atenţia şi către profesori”, a explicat Raluca Morar, director Crucea Roşie Sibiu

Profesorii care au participat la această acţiune au învăţat manevrele salvatoare de viaţă pentru copii, dar şi pentru adulţi, direct de la angajaţii Crucii Roşii Sibiu: manevra Heimlich, resuscitarea, poziţia lateral stabilă, cum se acţionează în caz de arsuri, hemoragii, fracturi şi cum se apelează corect serviciul de urgenţă 112.

„Ne propunem ca din toamnă să derulăm un program de prim ajutor atât de esenţial pentru cadrele didactice din toate unităţiile de învăţământ din judeţul nostru”, a mai spus Raluca Morar.

Răspunde