Prietenie fără bariere

Prietenie fără bariere

Asociația Urban Bike Revolution, împreună cu partenerii săi, anunță desfășurarea celei de-a treia ediții a proiectului „Unstoppable – sport și mobilitate fără bariere” – un proiect ce aduce împreună, la Sibiu, tineri nevăzători și tineri tipici din mai multe orașe, într-o experiență unică și inspirațională.

Evenimentul se va desfășura timp de două zile, în perioada 24-25 iunie.

Cel mai important moment al proiectului îl reprezintă startul la Cursa Sponsorilor, din cadrul Turului Ciclist al Sibiului, unde echipa Unstoppable va participa cu peste 20 de echipaje tandem, fiind una dintre cele mai numeroase echipe din concurs.

Andrei Rusu, președinte Urban Bike Revolution: „Unstoppable a fost creat cu scopul de a promova incluziunea și solidaritatea între tinerii nevăzători și cei tipici, oferindu-le o oportunitate extraordinară de a se conecta, de a învăța unii de la alții și de a-și dezvolta abilitățile prin intermediul ciclismului și al sportului”.

În cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului, participanții vor avea ocazia să exploreze trasee cicliste prin Sibiu și împrejurimi, însoțiți de ghizi instruiți și de voluntari. Programul propus le va permite tinerilor nevăzători să se bucure de senzațiile unice prin natură, iar ceilalți vor avea oportunitatea de a învăța mai multe despre provocările și abilitățile de navigare ale persoanelor cu deficiențe de vedere.

Cină pe întuneric

Dacă traseele cu bicicleta se adresează în special echipajelor în tandem, publicul larg poate participa la un eveniment culinar mai puțin obișnut.

”În cadrul acestei ediții ne-am gândit să provocăm publicul la o ‘Cină pe întuneric’, care va avea loc vineri, ora 19:30, la restaurantul Casa Grinda. Oricine este binevenit să experimenteze o cină în întuneric și să savureze un meniu delicios servit de către persoane nevăzătoare, putând astfel să trăiască un moment din viaţa obişnuită a acestora. Provocarea serii va fi să ne foloim şi celelalte simţuri pentru a ne bucura de gustul mâncării. Rezervările se fac pe pagina de Facebook a Asociației Urban Bike Revolution”, declară Dana Mitea, coordonatorul proiectului.

Răspunde