Peste 1.000 de corpuri de iluminat public noi și eficiente se instalează pe străzile din Sibiu în acest an

Peste 1.000 de corpuri de iluminat public noi și eficiente se instalează pe străzile din Sibiu în acest an

Modernizarea iluminatului public în oraș a continuat și în acest an. La cele 120 de străzi pe care s-au efectuat astfel de lucrări în 2021 și 2022, se adaugă alte 53 realizate în cursul acestui an până în prezent.

Lucrările se desfășoară în cadrul unui contract multianual de delegare a gestiunii acestui serviciu, încheiat în anul 2020 cu firma Flash Lighting. Scopul acestor investiții este acela de a reduce costurile cu energia consumată, precum și cele de întreținere, prin conectarea noilor rețele și corpuri de iluminat la sistemul de telegestiune.

Din cele 80 de străzi pentru care a fost prevăzută modernizarea iluminatului public anul acesta, până în acest moment, pe următoarele 53 au fost deja înlocuite corpurile de iluminat: Agârbiciu, Alămor, Amnaș, Banatului, Bulevardul Victoriei, Bobâlna, Crinț, Dealului, Dimitrie Cantemir, Dobârca, Dobrogei, Fântânii, Galeș, Gârlei, General Dragalina, General Eremia Grigorescu, General Praporgescu, George Coșbuc, Gheorghe Șoima, Iazului, Ion Albabei, Ion Codru Drăgușan, Ion Pincio Păun, Ion Sion, Iosif Velceanu, Jina, Litovoi, Lomonosov, Luarea Bastiliei, Ludoș, Martin Hochmeister, Mihaly Teodor, Munteniei, Moldovei, Nicolae Beldiceanu, Nicolae Copernic, Orlat, Peneș Curcanul, Piața Tălmaciu, Pictor Nicolae Grigorescu, Pictor Ștefan Luchian, Poiana, Rozdești, Săcel, Săliște, Sibiel, Școala de Înot, Theodor Neculuță, Tilișca, Transilvaniei, Valea Aurie, Vasile Cârlova, Zaharia Boiu.

Vechile corpuri de iluminat, cu becuri cu sodiu, au fost înlocuite cu aparate de iluminat performante cu module LED, comandate prin telegestiune. În total au fost înlocuite 646 de lămpi, s-au înlocuit brațele de susținere a acestora, iar în cazul corpurilor de iluminat alimentate cu energie electrică printr-o rețea subterană s-au modernizat cutiile de conexiuni de pe stâlpi. Se mai lucrează încă la înlocuirea rețelelor aeriene de alimentare cu energie electrică și la modernizarea punctelor de aprindere a iluminatului.

Până la finalul anului se vor efectua astfel de lucrări și pe restul de 27 de străzi pe care este prevăzută modernizarea iluminatului public în acest an, ceea ce înseamnă încă 420 de corpuri de iluminat noi: Emil Cioran, Someșului, Dr. Ștefan Stâncă, Justiției, Rennes, Dr. Ion Rațiu, Alexandru Donici, Tălmăcel, Islazului, Brazilor, Aciliu, Prejbei, Timotei Cipariu, Colinei, Preot Bacca, Fântânele, Cindrelului, Cisnădioara, Aleea Fântânele, Badea Cârțan, Avocat Ilie Măcelaru, Poet Aron Cotruș, Profesor Cornel Irimie, Pasajul Spitalului, Crișanei, Băii și Tudor Arghezi.

Răspunde