Oaspeți prestigioși și un program de excepție

Oaspeți prestigioși și un program de excepție

Solista concertului simfonic din această săptămână al Filarmonicii de Stat Sibiu este mezzo-soprana Maria Radoeva, de la Filarmonica din Sofia. La pupitrul orchestrei sibiene se va afla dirijorul Tito Ceccherini.

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va susține joi, 15 iunie, ora 19.00, la Sala Thalia, un nou concert în cadrul stagiunii 2022/2023 „EChO”. În programul serii se regăsesc „Amor și Psyche” – o compoziție încântătoare a lui Paul Hindemith din 1943, inspirată din „Metamorfozele” lui Apuleius, ce vorbește despre nenumăratele obstacole în calea dragostei dintre năbădăiosul Amor și prințesa cretană Psyche – și faimoasa Simfonie a IV-a în Sol major de Gustav Mahler.

Conducerea muzicală va fi asigurată de Tito Ceccherini, unul dintre cei mai erudiți și profunzi dirijori ai generației sale, apreciat pentru extraordinara luciditate a interpretărilor și versatilitatea remarcabilă cu care abordează repertoriile. „Ce plăcere să revin în acest oraș splendid și să ofer unui public atât de frumos un program atât de special!”, a spus maestrul Ceccherini.

Concertul din această săptămână ne oferă întâlnirea cu încântătoarea mezzo-soprană Maria Radoeva. După debutul pe scenă în rolul Zerlinei în „Don Giovanni” de Mozart, în 2006, Maria Radoeva s-a concentrat mai întâi pe repertoriul baroc, pe marile roluri din creația lui Mozart și pe oratorii, iar în ultimii ani a avut parte de tot mai multe roluri care atestă versatilitatea și calitățile sale vocale remarcabile.

Biletele pentru concertul de joi sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii și online pe iabilet.ro, filarmonicasibiu.ro sau în aplicația mobilă Filarmonica Sibiu App, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Răspunde