O nouă grădiniță va fi amenajată în cartierul Gușterița

O nouă grădiniță va fi amenajată în cartierul Gușterița

Într-un imobil situat pe str. Podului, nr. 46, aflat în proprietatea municipiului Sibiu și utilizat anterior ca gospodărie anexă a cantinei sociale, se va amenaja o nouă grădiniță pentru preșcolarii din cartierul Gușterița.

“Este în continuare nevoie de locuri noi în creșe și grădinițe. Avem proiecte în curs, în diverse stadii, pentru amenajarea a 6 creșe noi cu 320 de locuri și 2 grădinițe cu 100 de locuri. Acest nou proiect, de transformare a unui imobil existent în grădiniță, va crea spațiul pentru încă 2 grupe de grădiniță. În această primă etapă am semnat contractul pentru proiectare și avizarea lucrărilor”, a anunțat astăzi Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Imobilul va fi transformat în grădiniță prin recompartimentări și modernizarea spațiilor existente. Contractul semnat cu firma SC CADPLAN SRL presupune elaborarea expertizei tehnice, a proiectului tehnic și detaliilor de execuție, obținerea avizelor necesare și asigurarea asistenței tehnice în perioada lucrărilor. Următorul pas va fi contractarea execuției lucrărilor efective de amenajare.

Reamintim proiectele pe care Primăria Sibiu le are în curs pentru construcția de creșe și grădinițe:

  • construcția a 3 creșe noi  în cartierele Turnișor și Reșița și respectiv pe Calea Poplăcii, urmând să se creeze 220 de locuri noi. Pentru aceste investiții Primăria Sibiu a obținut finanțare din partea Companiei Naționale de Investiții și așteptăm ca această instituție să demareze procedurile de achiziție pentru proiectarea și construcția efectivă a imobilelor
  • construcția unei creșe și grădinițe în Piața Cluj, cu 30 de locuri pentru creșă și 60 de locuri pentru grădiniță. Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic sunt finalizate și urmează contractarea lucrărilor de construcție, după deschiderea liniilor de finanțare europene dedicate.
  • construcția unei creșe pe str. Aleea Filozofilor, cu o capacitate de 40 de locuri. Pentru realizarea proiectului, este în curs elaborarea unui studiu de fezabilitate
  • construcția unei creșe și grădinițe în zona Calea Șurii Mici, cu 30 de locuri pentru creșă și 40 pentru grădiniță. În prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate.

Răspunde