Mediaşul a găzduit cea de-a XX-a ediţie a festivalului „Vándorcsizma”

Mediaşul a găzduit cea de-a XX-a ediţie a festivalului „Vándorcsizma”

Municipiul Mediaş a găzduit, în weekend, cea de-a XX-a ediţie a tradiţionalului festival de dansuri populare maghiare „Vandorcsizma”.

Manifestarea a debutat cu o paradă a porturilor populare, până în Piaţa Corneliu Coposu, unde formaţiile au fost întâmpinate de primarul Gheorghe Roman şi au susţinut un scurt spectacol de dansuri tradiţionale.

Evenimentul propriu-zis a avut loc în parcul de la Hanul Greweln, unde publicul a asistat la spectacole ale formaţiilor de dansuri populare din diferite zone ale ţării şi a putut participa la activităţile propuse de către organizatori: târg de produse tradiţionale, tir cu arcul, dar şi numeroase activităţi pentru copii. De asemenea, manifestarea a cuprins şi binecunoscutul concurs de gătit, la care au participat mai multe echipe, iar doritorii au putut degusta preparatele concurenţilor, pe parcursul întregului eveniment.

Ediţia 2023 a festivalului „Vandorcsizma” s-a încheiat în prezenţa unui public numeros, cu două concerte susţinute de către formaţiile „Dinamic” şi „Beatrice”.

Răspunde