Încep Zilele Hungarikum la Sibiu!

Încep Zilele Hungarikum la Sibiu!

Pe durata a trei zile, între 30 iunie și 2 iulie, la Muzeul ASTRA vor fi organizate numeroase programe gastronomice, culturale, târg de meșteșugari, ateliere interactive, programe pentru copii, degustări de produse tradiționale și multe alte surprize, toate la Zilele Hungarikum.

Binecunoscutul concurs de gătit la ceaune se va desfășura sâmbătă, 1 iulie la Târgul de țară, iar publicul larg va putea degusta preparatele celor 27 echipe, care se vor întrece pregătind diferite tipuri de gulaș și alte preparate maghiare. Duminică, participanții vor avea parte de o experiență culinară deosebită, membrii juriului și bucătari invitați vor prezenta lumea gastronomiei maghiare. De asemenea, acestea vor putea fi degustate de vizitatori: gulyás ca în pusta maghiară, tocăniță de berbecuț de la Karcag, tocăniță de cerb, bogrács de Sibiu, ceaun de fasole ca la Mohács, tocăniță de berbecuț ardelenească, gulyás secuiesc, tocăniță de gheare, ciorbă de pește din crap, papricaș de pui, ciorbă de ciuperci. Nu vor lipsi nici deserturile gătite la fața locului, gustoase și deosebite, cum ar fi: specialitatea desert din Micfalău – Covasna, langoș secuiesc sau kürtőskalács cu paprika.

Programele culturale sunt și ele bogate, nu mai puțin de 12 evenimente vor bucura spectatorii: formația de țitere din Sibiu, Daniel Brass Dance din Pécs, Ansamblului BEKECS, Formațiile TOKOS din Cluj, TATROS din Ungaria, FINOM din Sfântu Gheorghe, ESZTERLÁNC din Budapesta. Startul va fi dat vineri seara, de la orele 18.00,, cu concertul trupei Dream Flow din Reghin.

  • Organizatori: Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, Complexul Național Muzeal ASTRA
  • Finanțatori: Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Fundația „Bethlen Gábor” din Ungaria, Fundația UDMR – Communitas, Fondul Național de Cooperare al Prim-ministrului Ungariei, Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania, EVIDA SRL
  • Parteneri: Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania, Consiliul Județean și Centrul Cultural Covasna, Centrul Cultural Național din Ungaria , Tiszavárkonyért Kulturális Egyesület, Contact Szolnok, Fundația pentru Diaspora Maghiară, EMKISZ – Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete, Uniunea Festivalurilor Maghiare din Transilvania, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Asociația Județeană de Turism din Sibiu, Bisericile Reformată și Romano-catolică din Sibiu, Restaurant Lyra, Lor.And Take Away, Café Drinks, Szicsek Pálinka, Bíbor Birtok, Bere SB, Gulyás Master, Hungarikum Shop, Szent Benedek Pincészet, Choco House
  • Partener media: Strada Cetății

Răspunde